Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Зростає кількість платників податків, які отримують послуги в електронній формі

У Головному управлінні ДПС у Львівській області зазначають, що збільшується кількість платників, які надають згоду отримувати документи через Електронний кабінет.

Електронна форма спілкування дозволить оптимізувати листування ГУ ДПС у Львівській області з платниками податків по кожному напрямку, адже в ІКС «Управління документами» створено відповідний функціонал відправки листів платникам податків в приватну частину Електронного кабінету.

Станом на 1 травня 2023 року 4321 платник податків Львівщини подав Заяви про бажання/відмову отримувати документи через Електронний кабінет.

Зважаючи на переваги онлайн спілкування, все більше платників податків отримують адміністративні послуги в електронній формі. Протягом січня-квітня 2023 року в електронній формі надано 53% від загальної кількості послуг.

Найчастіше платники податків користувалися електронною формою при отриманні довідки про відсутність заборгованості (87,5% від кількості виданих довідок), послуг з реєстрації РРО (94,8%), КОРО (92,2%), РК (99,9%), реєстрації платником єдиного податку (95,6%).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ