Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Зурабов: Виставлений Газпромом рахунок Україні - не борг, а сигнал

Посол Росії Михайло Зурабов заявляє, що пред'явлений "Газпромом" рахунок в 7 млрд доларів компанії "Нафтогаз Україна" слід розглядати як сигнал для необхідності юридичного врегулювання питання недобору газу Україною в існуючій газовій угоді.

"Зараз говоримо про те, що це сигнал до пошуку компромісу... Чисто з формального боку російська сторона повинна була подати сигнал про свою готовність врегулювати це питання, оскільки ця норма є в контракті", - сказав Зурабов на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Посол підкреслив, що за останні дні з'явилася велика кількість інтерпретацій, які "досить вільно трактують зроблений Газпромом крок".

За словами Зурабова, Україна дійсно закуповувала меншу кількість російського газу в 2012, однак інформувала про це російську сторону.

"У російської сторони така позиція, як мінімум, зустріла розуміння... тим не менше, діє норма контракту", - підкреслив посол і додав, що в цій ситуації Москва подала сигнал про необхідність врегулювати це питання в юридичній площині.

"У мене немає підстав вважати, що це компромісне рішення буде знайдено в рамках судових розглядів", - зазначив Зурабов.

За словами посла, питання про виставлений ВАТ "Газпром" рахунок в $7 млрд має вирішитися шляхом юридичного врегулювання норм чинної угоди.

ICTV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ