Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Звернення, через яке захопили Львівську облраду, голосуватимуть 1 червня

1/2
Сьогодні, 30 травня, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин під час брифінгу щодо подій, які відбулися в стінах обласної ради, повідомив, що за заяву, яка спричинила до хуліганських дій, депутати були готові голосувати.

«Я вважаю, що не було  жодних підстав для такої неадекватної поведінки», - зазначив Олександр Ганущин.

Він зазначив, що після оголошення перерви у роботі сесії відбулося засідання голів фракцій, тому він озвучив позицію депутатського корпусу.

«Ми засуджуємо будь-які хуліганські дії, які не мають нічого спільного з акціями непокори. Я сподіваюся, що правоохоронні органи, вина яких також частково є, дадуть найближчим часом оцінку сьогоднішнім діям в стінах обласної ради. Найголовніше - зроблять все можливе, щоб подібні заходи більше не повторювалися. Бо це і безпека депутатів, і усіх тих, хто працює під час сесійних засідань. Коли ситуація повністю вийшла з-під контролю, я закрив сесійне засідання і далі продовжувати його змісту не було. Бо в частині ультиматумів ця розмова є без сенсу», - сказав Олександр Ганущин.

За його словами, проект звернення саме завершували допрацьовувати, і депутати були готові його підтримати.

«Хочу наголосити, що за моїм дорученням після того, як було озвучено вимоги мітингувальників з трибуни обласної ради,  перший заступник та ініціатори звернення відпрацьовували проект рішення з приводу соціально-політичної ситуації в Україні. На проекті рішення стоїть мій підпис та більшості голів фракцій», - сказав Ганущин.

Він зазначив, що після заслуховування програми соціально-економічного розвитку депутати мали внести зміни у порядок денний та голосувати за це звернення.

«З тим, що мало місце, будуть розбиратися правоохоронні органи, а ми декларуємо, що на наступному засіданні обласної ради ми зможемо проголосувати за цей текст звернення», - сказав він.

Сесія продовжить роботу у четвер, 1 червня, о 10.00. Продовжать роботу з того питання, на якому завершили, а саме з Програми соціально-економічного розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ