Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Звернення ВР: Росія починає новий виток агресії

Верховна Рада звернулися до країн-членів Євросоюзу, США, Канади та Японії і в комітет у закордонних справах Європарламенту із закликом вплинути на РФ, щоб уникнути нової хвилі агресії на тлі останніх подій в Криму.

"Російські спецслужби в черговий раз зробили злочин, викравши громадянина України з території України з метою фабрикації проти нього" доказів злочину "(мова йде про Євгена Панова, арештованого в Криму - ІФ). У цьому контексті хотілося б нагадати про те, що Росія продовжує утримувати понад сорок українських політичних в'язнів, які стали жертвою агресивної політики офіційного Кремля", - йдеться у зверненні, підписаному першим заступником спікера парламенту Іриною Геращенко, першим заступником голови комітету з питань європейської інтеграції Марією Іоновою та керівником комітету із закордонних справ Анною Гопко.

У зверненні зазначено: "Сьогодні держава-окупант шукає шляхи для перекладання на Україну і її міжнародних партнерів відповідальності за свої деструктивні дії, а також створює штучні передумови для подальшого загострення військового протистояння. Переконані, що подібні дії російського керівництва несуть пряму загрозу не тільки для України , але і для Європи і всього світу".

У профільних комітетах закликають колег-парламентарів до негайного прийняття всіх можливих політико-дипломатичних заходів для того, "щоб вплинути на Кремль і запобігти новому витку агресії проти України, а також уникнути остаточного зриву Кремлем Мінського процесу".

Як повідомлялось, Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Міністерство оборони України в підготовці терактів в анексованому Криму.

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а президент Петро Порошенко вважає їх фантазіями Росії.

За твердженням ФСБ РФ, "одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України".

Брат Євгена - Ігор Котелянець - вважає, що українця викрали в Запорізькій області й вивезли до Криму.

Пізніше було назване ім'я ще одного затриманого - Андрія Захтія.

УП
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ