Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

З'явилися тексти законопроєктів Зеленського про національний спротив та чисельність ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради два законопроєкти, які стосуються "національного спротиву". Їхні тексти з'явилися на сайті Верховної Ради.
Фото Олена Ляхович

Зокрема, у законопроєкті про основи національного спротиву (№ 5557) пропонується сформувати в Україні національний спротив; сприяти максимально широкому залученню населення до дій, спрямованих на забезпечення суверенітету і територіальної цілісності держави.

Цей документ передбачає визначення завдань територіальної оборони, руху опору і підготовки громадян України до національного спротиву.

Також він визначає засади фінансування і матеріального забезпечення національного спротиву та забезпечення соціального захисту військовослужбовців і добровольців Сил територіальної оборони Збройних Сил України та осіб, які виконують завдання руху опору.

У законопроєкті про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про чисельність Збройних Сил України" щодо збільшення чисельності Збройних Сил України у зв'язку із прийняттям Закону України "Про основи національного спротиву" (№ 5558) пропонується затвердити чисельність Збройних Сил України у кількості, яка не перевищує 261000 осіб, у тому числі 215000 військовослужбовців".

Тобто у разі схваленні законопроєкту чисельність ЗСУ буде становити 261 тисячу осіб, з них 215 тисяч - це військовослужбовці. Згідно з чинною редакцією закону чисельність ЗСУ становить 250 тисяч осіб, зокрема 204 тисячі військовослужбовців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ