Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Активісти пікетують Львівську податкову

Активісти, які вимагають відкритого призначення керівника ДФС у Львівській області, сьогодні вранці, 16 червня, заблокували в’їзд на парковку будівлі ДФС на вул. Стрийській. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

Крім того, перед входом до податкової активісти запалили димові шашки як попередження, що їхні вимоги повинні бути виконані.

Протестувальники мають намір протягом дня звозити шини до будівлі на Стрийській. Якщо до вечора на їхні вимоги не відреагують, вони обіцяють заблокувати входи до адмінбудівлі ДФС Львівщини.

 

Нагадаємо, 9 червня, у Львові громадські організації розпочали збір шин під будівлею ДФС у Львівській області. Вони вимагають визнати результати конкурсу на керівника обласної ДФС та призначити нового керівника не пізніше 17:00 четверга, 11 червня. Якщо їх вимоги не почують, вони розпочнуть безстрокове блокування податкової. 

 

Згодом термін вимоги перенесли на 16 червня, а голова Львівської ОДА Олег Синютка повідомив, що звернеться до керівника ДФС з проханням призначити головного податківця області. 

Для координації своїх дій активісти зібрались ввечері 8 червня. Під час зустрічі представники ГФ "Рабів до раю не пускають", Варта 700, Варта-1, Афганська сотня, Самооборона львівського євромайдану та ряду інших організацій домовились спільно вдатись до повного блокування приміщення Державної фіскальної служби у Львівській області.

"4 березня відбулось засідання Ради з кадрових питань. Вони обрали з поміж 16-ти претендентів двох - Маркіяна Мальського (11 голосів) та Михайла Коропецького (9 голосів). Нам обіцяли, що з числа цих двох людей буде призначено керівника ДФС Львівщини, але від 4 березня минуло вже достатньо часу, і ми не бачимо керівника. Якщо керівник ДФС Роман Насіров не обере кандидатуру з поміж двох кандидатів, ми будемо вимушені почати безстрокове блокування Львівської податкової", - розповіла Наталія Шелестак, керівник ГО "Варта-700". 

Для початку активісти домовились заблокувати центральні входи, однак якщо і такі заходи не призведуть до результатів, вони готові вдатись до повного блокування будівлі.

Також учора, 15 червня, стало відомо, що Маркіян Мальський відмовився від посади. 

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ