Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Cудді разом з судовими виконавцями захопили будівлю війської частини А-0780, що на вулиці Саксаганського, 13

Cудді разом з судовими виконавцями захопили будівлю війської частини А-0780, що на вулиці Саксаганського, 13, пред’явивши ухвалу Господарського суду Львівської області, відповідно до якої у військових за борги забирається згадане приміщення, а також ухвалу Верховного Суду України про відмову у задоволення касаційної скарги військової частини А - 0780 на постанову Вищого господарського суду України у справі за позовом ЛМР до війської частини А-0780 та КЕВ міста Львова про усунення перешкод у володінні приміщенням та виселення.
 Судді разом з судовими виконавцями, поводячись по-хамськи, розштовхуючи охорону об’єкта та військових, спочатку виломлювали двері ломом, а потім використали для зламу входу в приміщення трактор. Військові та присутня на місці події представники МВС не чинили опору через те, що судді мають недоторканість. Після того, як було зламано двері над входом в будівлю було встановлено табличку «Львівський апеляційний адміністративний суд».
Як повідомила «Гал-info» головний ревізор КЕВ війської частини А-0780 Леся Ступляк, військовий прокурор Львівського гарнізону в інтересах військової частини А-0780 та КЕУ міста Львова подав касаційну скаргу про повернення приміщення військовим до Вищого адміністративного суду України. Крім того, було повідомлено міністра оборони України про ситуацію. Наразі міністр прийняв рішення, враховуючи обставини, що склалися, не подавати наказу про передачу військового об’єкту у комунальну власність. Водночас судді, які захопили будівлю, від коментарів відмовились.
Цей будинок рішенням Ради міністрів СРСР у 1951 році був переданий в користуванням військовим і досі є на балансі ФДМУ. Причини конфлікту – великий борг військових місту, за що міськрада стягнула це примішення у судовому порядку.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ