Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

День Львова зі сльозами на очах. Фоторепортаж

Сьогодні, 3 травня, у Львівській міській раді відбулися урочисті збори з нагоди Дня Львова. Під час зборів згадували Героїв Майдану та трагічні події в Україні. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

На урочистих зборах були присутні міський голова Львова Андрій Садовий, колишні мери Львова, голова Львівської ОДА Ірина Сех, депутати різних скликань, громадські активісти, Герої Майдану та родичі загиблих.

Герої з Інститутської виконують Гімн України.

Урочисті збори відкрили виконанням Гімну України у повній його версії. По-особливому зворушливо звучали рядки:

Станем, браття, в бій кривавий від Сяну до Дону,

В ріднім краю панувати не дамо нікому;

Чорне море ще всміхнеться, дід Дніпро зрадіє,

Ще у нашій Україні доленька наспіє.

Після виконання Державного Гімну України присутні на урочистостях вшанували пам’ять загиблих патріотів в Одесі, силовиків та військових, пілота з Бродів, які загинули під час АТО на сході країни - хвилиною мовчання.

Капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк у своєму виступі зазначив: «Немає більшої любові чим віддати своє життя за друга свого. Це істинний прояв найбільшої любові. Подвиг українців засвідчив, що ми живі і ми не забули як треба любити. Львів не забув слова любові і підкріпив їх ділом».

Він подякував за тих людей, які населяють Львів, адже місто – це люди, а не будинки.

Разом з капеланом учасники зборів промовили молитву, яка рятувала людей під час кривавих подій Майдану і продовжує рятувати тепер.


Голова Львівської ОДА Ірина Сех наголосила, що саме львів’яни у найважчі часи ставали опорою для країни і подавали приклад та надихали своїх братів та сестер в різних куточках України.

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що він не знає, що чекає Україну завтра, але наша боротьба робить нас сильнішими та мудрішими.

«Ми допомагаємо один одному і маємо гідність. Недоліки наші не зникнуть, ми надалі будемо сперечатися, але завжди поважатимемо один одного. Ми вшановуємо сьогодні львів’ян, які проявили найкращі патріотичні почуття до своєї Батьківщини», - сказав Садовий.

Після цього відбулося урочисте відзначення почесними нагородами майданівців, підприємців та активістів, які в скрутний час доклали усіх зусиль, щоб змінити життя на краще.

«Люди, які є у цьому залі врятували не одне життя і ми засвідчуємо їм свою повагу», - сказав міський голова Львова.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ