Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

«Для реконструкції Свіржського замку потрібно близько 100 млн гривень», - голова Львівської ОДА Василь Горбаль

«Згідно з відповідною постановою Кабінету Міністрів України, крім палацу в Тартакові ще два замки на Львівщині можуть бути передані в концесію: Старе Село та Свірж. Для реконструкції Свіржського замку потрібно близько 100 млн гривень». Про це сьогодні, 15 липня, заявив голова Львівської ОДА Василь Горбаль.

Голова Львівської облдержадміністрації Василь Горбаль разом зі своїм заступником Володимиром Губицьким здійснили робочу поїздку по основних історико-архітектурних пам’ятках Львівщини. Вони оглянули замки, які увійдуть до майбутнього історико-архітектурного заповідника «Галицька корона», та фортеці, що можуть бути передані у концесію.

«Під час вибору потенційного концесіонера в першу чергу зважаємо на банківські гарантії його платоспроможності. Ми будемо вести розмову виключно з економічно стабільними концесіонерами. Віддавати будь-кому замок – неправильно. Є і негативні приклади концесії, як наприклад, у Сокальському районі. Адже концесіонер повинен виконувати усі пункти угоди, інакше її буде розірвано», - повідомив Василь Горбаль.

Директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький висловив свою думку з приводу концесії Свірзького замку: «Держава зараз в дуже складних обставинах, відносно культурних пам’яток, тому й шукаються іноземні інвестори. Василь Горбаль - перший голова адміністрації за всі роки поїхав оглянути цізамки. Протягом 20 років іде розмова про Свірзький замок. Спілка архітекторів від нього відмовляється, бо немає коштів. Натомість вимагає лише відповідного місця для виставок та зібрань творчих працівників».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ