Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Фестиваль ковальства „Залізний Лев” у Львові

15-17 жовтня у Львові відбувся IV всеукраїнський фестиваль ковальства „Залізний Лев”.

У цьогорічному фестивалі взяло участь більше 100 ковалів з усіх куточків України.

„Точну цифру учасників ми назвемо згодом, оскільки всіх заявок ще не порахували. Щодо відвідувачів, то Арсенальна площа завжди була наповнена глядачами”, - розповіла організатор Христина Івочка.

Гості та мешканці Львова мали змогу помилуватися та придбати найрізноманітніші ковані вироби майстрів з усієї України. Фестиваль був розрекламований, тому не дивно, що зібрав безліч глядачів.

Серед кованих виробів були жіночі прикраси, холодна зброя, предмети інтерєру, ковані скульптури і навіть ліжко. Відразу можна було подивтися процес виготовлення, оскільки Арсенальну площу ковалі перетворили у величезну кузню.

Стукіт мототів приглушувався українською музикою, що лунала з колонок. В суботу на фестивалі виступилив гурт „Йорий Клоц”. „Хлопці молодці, відіграли на славу, вся площа танцювала під їхні пісні”, - зазначила Христина Івочка. Також в суботу, 16 жовтня, відбулося показове підковування коня. Чорного скакуна привели з Львівського іподрому, аби продемонструвати гостям фестивалю, як підконують коней.

На завершення, у неділю, львів`янам і туристам продемонстрували справжній лицарський турнір.

Фото - Михайло Дашкович, Йосип Марухняк, Ірина Пакош

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ