Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

«Гайдамаки» зіграли на фестивалі Макаревича «Сотворение мира»

Український гурт «Гайдамаки» виступив у Казані, тисячолітньому місті Республіки Татарстан, де відбувся IV Міжнародний фестиваль «Сотворение мира» − наймасовіший, найзірковіший та найдорожчий в Росії, повідомили у прес-службі гурту.

Разом із українськими «Гайдамаками» серед 200 музикантів з 12 країн, світ створював фронтмен скандальних панків «Sex Pistols» John Lidon із проектом «Public Image Ltd», лідер світової рок-легенди «Creedence Clearwater Revival» John Fogerty, президент фестивалю Андрій Макаревич з «Оркестром креольського танго», «Бі-2», Гарік Сукачов і «Неприкасаемые». Акордеон Івана Леньо з «Гайдамаків» виходив на сцену двічі – він врятував виступ «Gogol Bordello», вчасно замінивши акордеоністу «Гоголів» зламаний інструмент.

250 тисяч глядачів, інтернаціональний склад гуртів. На реалізацію фестивалю було зібрано 2,5 мільйона доларів з федерального, регіонального та міського бюджетів, що значно перевершило кошторис минулих років. «Сотворение мира» відбулося у день татарського народного свята Сабантуй, об’єднало калейдоскоп музикантів різних країн, релігій та музичних шкіл і завершилось джем-сейшеном, де усі учасники виконали пісню «The Beatles» «With a Little Help from My Friends».

«Хочу отметить потрясающую украинскую команду «Гайдамаки». Это самые крутые на сегодняшний день представители украинского рока. Сейчас в Украине вообще очень сильно развита современная музыка и, как это ни странно и ни обидно, гораздо лучше, чем у нас.» – заявив Сергій Міров, генеральний продюсер «Сотворения мира».

Для місцевого Музею соціального побуту «Гайдамаки» залишили автографи на ексклюзивній футболці і на глобусі, підписаному усіма учасниками «Сотворения мира», що приїздили в Казань останні чотири роки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ