Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

ЛАЗ шукає працівників, щоб впоратись із замовленням до Євро-2012

1/3
Сьогодні, 8 червня, у Львівському міському центрі зайнятості відбувся міні-ярмарок актуальних вакансій від ТзОВ «Львівські автобусні заводи». Захід зібрав понад півтори сотні осіб.

Слюсар, електрозварювальник, інженер-механік, конструктор, програміст, економіст та багато інших вакансій запропонува «ЛАЗ».

У львівському Будинку праці панувала жвава атмосфера: один вивчав перелік вільних вакансій, другий - заповнював анкету, а хтось проходив співбесіду. Окрім львів’ян, були присутні мешканці Городка, Пустомит, Жовкви та інших міст, скеровані районними центрами зайнятості Львівщини. На запрошення прийшли також випускники професійно-технічних закладів.

Василь, випускник ПТУ №1, розповів, що його на ярмарок скерував Городоцький міський центр зайнятості: «Я разом з товаришем вирішив відвідати ярмарок з надією знайти собі роботу за фахом, адже сьогодні це дуже складно зробити».

Начальник пресово-кузовного цеху ЛАЗу Юрій Жехович, проводячи співбесіду, зауважив, що до Євро-2012 завод має замовлення на кількасот автобусів, тролейбусів, солотролейбусів. Для виконання цього замовлення потрібні фахівці зі зварювання, слюсарі-механіки, рихтувальники кузовів, оператори верстатів з ЧПК (часткове програмування керування). «Отримуємо багато звернень від мешканців навколишніх районів Львівської області та колишніх працівників. Поки що ми можемо забезпечити зарплату в межах 1 500 грн., але керівництво клопотатиме, щоб заробітна плата зросла до 3 000 грн», - розповів Юрій Жехович.

Своєю чергою директор Львівського обласного центру зайнятості Михайло Хмільнаголосив, що такі заходи, які Центр організовує для підприємств, мають добру перспективу.

«З отриманням замовлень і у зв’язку з розширенням виробничих потужностей до Євро-2012 на ЛАЗі виникла потреба в доборі кадрів. Наш центр у рамках співпраці влаштував ярмарок вакансій. Це дає змогу людям отримувати нові робочі місця, а заводу - підібрати робітників. Працівників добирали серед тих, що перебувають на обліку у центрі, випускників ПТУ і колишніх лазівців. Якщо півсотні людей отримають роботу або попередньо пройдуть співбесіду, вважатиму, що захід відбувся успішно», - зазначив Михайло Хміль.

Згодом відділ інформаційної роботи з працедавцями Львівського міського центру зайнятості повідомив, що за результатами співбесід досягли попередньої домовленості про працевлаштування 40 осіб. З них 25 осіб - в складальний цех за спеціальністю слюсар механоскладальних робіт, 4 - за професією конструктор, 3 - в деревообробний цех, 1 - в пресово-кузовний цех та 7 осіб - в арматурно-механопереробний цех.

Фото Олега Юзича.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ