Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ЛАЗ відправив до Македонії другу партію автобусів

1/3
Сьогодні, 22 березня, ЛАЗ відправив до Македонії другу партію автобусів. Генеральний директор ТОВ «ЛАЗи» Ігор Малець повідомив, що автобуси для Македонії стандарту Євро-4 і відрізняються від автобусів, які курсують по Львову і є стандарту Євро-3.

Ігор Малець повідомив, що транспорт із першої партії вже обслуговує столицю Македонії – місто Скоп`є. Він також додав, що македонці планують підписати контракт і на електротранспорт, як який є найвигіднішим.

«Ці 27 автобусів, які будуть відправлені, містять у собі усі технологічні новинк та оснащені кондиціонерами та кліматконтролем», - повідомив Ігор Малець.

Він також пояснив, чим відрізняються автобуси, виготовлені для Македонії, від автобусів які курсують по Львову.

«Для Львова ми виготовили автобуси стандарту Євро-3, а для Македонії – стандарту Євро-4. Вони не є такими шкідливими для екології, адже там встановлені фільтри для очищення вихлопних газів від домішок. У них також встановлена система обілечування пасажирів та вмонтовані камери спостереження», - повідомив Ігор Малець

Гроші, виручені із цього контракту, за словами Ігора Малеця, підуть на розширення робочих місць. Кількість працівників, за його словами, повинна збільшитися на 70%.

Заступник голови Львівської ОДА Володимир Губицький назвав цю подію визначною: «Це не просто товар, який ми передаємо, а наш вихід на новий рівень. ЛАЗ сьогодні збільшив свою потужність, і здатен сьогодні забезпечувати автобусами не лише приймаючі міста до Євро-2012, але й укладати вигідні контракти».

В свою чергу секретар Львівської міської ради Василь Павлюк побажав, щоб автобуси добре працювали та зауважив: «Македонці – це наші брати, у нас із ними завжди були дружні стосунки. Вони допомагають нашому львівському підприємству сьогодні виходити із економічної кризи».

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Македонія в Україні Ацо Спасеноскі повідомив: «Я тішуся, що на міжнародному тендері переміг український ЛАЗ. Перша партія, яка складалася із 15 автобусів, вже експлуатується, і ми дуже задоволені цією продукцією. Автобуси відповідають європейським стандартам та мають хорошу якість».

Ацо Спасеноскі також повідомив, що ціна нинішнього контракту – 10 млн євро. Посол переконаний, що ЛАЗ вийшовши на Балканський регіон, відкрив для себе й балканський ринок.

Нагадаємо, що це друга партія автобусів, призначених для Республіки Македонія в рамках тендерної угоди, яка була підписана в 2010 році між представниками уряду України та Македонії. Загалом ЛАЗ виготовить для Македонії 84 автобуси. Всього за цей рік експортний портфель ЛАЗу очікується на рівні 100 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ