Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Львівщина втратила Крим і шукає ринки в Європі

1/3
Покращення сальдо торговельного балансу на Львівщині відбулось не внаслідок зміцнення економіки та покращення промислових показників, а за рахунок збідніння населення. Про це сьогодні, 11 листопада, заявив Юрій Турянський, т. в.о. голови Львівської обласної державної адміністрації, під час зустрічі з журналістами.

"Під час проведення колегіального засідання ми розглядали питання економічного стану регіону.  Цей рік як для України, так і для Львівщини, дуже не простий. Значні кошти спрямовані на проведення АТО, і промисловість як одна зі складових економіки регіону знизила виробництво на 4,5 відсотків, в той час як ми розраховували отримати приріст в 1%", - розповів Юрій Турянський.

Зниження показників, повідомив він, пов’язано з падінням обсягів переробної промисловості, а також через втрату частки внутрішнього ринку внаслідок окупації Криму. "Зараз ведеться робота з пошуку нових ринків збуту. Експорт продукції в Європу за останніх дев'ять місяців збільшився майже на 15 відсотків", - наголосив він.

Однак є і позитивні тенденції, зокрема, в видобувній промисловості, за рахунок збільшення видобутку вугілля та нафти.

Окрім того, покращилося сальдо торговельного балансу. Проте це відбулось не за рахунок зміцнення економіки, тому на сьогодні економісти не розглядають покращення сальдо як позитивний показник.

 "Ми маємо покращення показників сальдо на Львівщині та в Україні загалом не за рахунок зростання економічних показників, збільшення робочих місць, чи покращення промислових показників, а за рахунок того, що люди не можуть придбати великої кількості імпортної продукції", - наголосив Юрій Турянський.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ