Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська молодь почала АнтиТабачну Кампанію – за звільнення нового міністра освіти

Сьогодні, 15 березня, у Львові стартувала АнтиТабачна Кампанія, – кампанія української молоді за звільнення з посади міністра освіти Дмитра Табачника.

 

Першою акцією кампанії став збір радянської літератури, який члени Молодіжного націоналістичного конгресу провели біля пам’ятника Іванові Франку. За словами організаторів, це книги, які несуть антиукраїнську пропаганду. Аналогічною пропагандою, на їх думку, займається і новий міністр освіти. Урожай, щоправда, виявився  не надто щедрим. Львів’яни принесли 13 книг, серед яких матеріали з’їздів КПРС, історію Великої Вітчизняної війни, «Капітал» Маркса. Спершу книги збиралися спалити, та згодом передумали.

 

«Ми не хочемо уподібнюватися до таких, як Табачник. Вони спалювали українські книжки, ми ж хочемо відати їх у пункт прийому макулатури, аби ці книги пішли на переробку. З них можна було б зробити хорошу українську книжку», – заявив учасник акції, голова обласного осередку Молодіжного націоналістичного конгресу Андрій Бень.

 

Тут же біля пам’ятника Франкові відбувся збір підписів за звільнення Димитра Табачника. За годину вдалося зібрати близько 80-ти, в основному від студентів ЛНУ ім. Івана Франка та перехожих старшого віку.

 

«Це лише перша акція з АнтиТабачної Кампанії, яку ми розпочинаємо. Вона триватиме доти, доки Дмитра Табачника не буде звільнено з посади міністра освіти. Це людина, яка зневажає українську мову і українську істрію, не вважає галичан українцями. Ми будемо протестувати доти, доки його не звільнять і не призначать на його місце справжнього фахівця», – каже член МНК Софія Фаріон.

 

Присутній на акції народний депутат Ярослав Кендзьор заявив, що призначення Табачника відбулося тому, що «Путін і Медведєв взяли Януковича за горло». «Його кандидатура з’явилася в останній момент, спершу у списку кабміну був колишній міністр освіти Станіслав Ніколаєнко», – заявив депутат.

 

Сам Кендзьор свою підтримку діям студентів висловив хіба морально. Радянської літератури, як він запевнив Гал-інфо, у нього немає і ніколи не було.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ