Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Мешканці села Спас мають намір перекрити дорогу: у них забирають ліс

1/3
У неділю, 20 жовтня, мешканці села Спас Старосамбірського району Львівщини провели схід села. Причин - у селян забирають ліс: неевідомі люди, які не розуміють української мови, на вихідних почали загороджувати ліс парканом. Про це у коментарі Гал-інфо розповів голова комісії екології Львівської облради, депутат Олексій Балицький.

За словами депутата, громада села обурена, адже людей залякують.

На схід села прибули сільські голови сусідніх сіл та прийшло близько 170 мешканців.

Як розповів Олексій Балицький історія цього випадку дуже довга, адже ще у 2009 році Львівська облрада прийняла рішення про надання у користування мисливських угідь на території цієї сільської ради ПП «Еко-Бескид». Цим рішенням 19 тис. га лісу надали в оренду на 49 років.

«Коли лісові угіддя надавали у користування, то це рішення спершу погодили місцеві сільські ради, а потім відмовились від погодження, однак Львівська облрада все ж прийняла таке рішення. Зараз на сайті Старосамбірської РДА з’явилася інформація про намір підписання меморандуму з австрійською фірмою на будівництво агропромислового комплексу», - розповів Олексій Балицький.

Він зазначив, що сьогодні, 21 жовтня, мешканці села Спас мають намір перекрити сільську дорогу, щоб не допустити техніку, яка встановлює паркан навколо лісових угідь.

«Наразі ми не бачили жодних документів, окрім того, що розміщено на сайті РДА. Ми не знаємо, чи підписані там якісь угоди, що це агропромисловий комплекс, що там будуть виготовляти?», - сказав Олексій Балицький.

Він також додав, що має намір звернутися до правоохоронних та контролючих органів з метою встановлення законності появи паркану навколо лісових угідь.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ