Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Міністр МВС Могильов вимагає від львівської міліції припинити гонитву за «статистикою»

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов довів до своїх підлеглих на Львівщині нові критерії оцінки їхньої роботи. Тепер міліція відмовиться від процентного показника розкриття злочинів, натомість головна увага буде надана кількості розкритих злочинів.

 

Про це міністр МВС повідомив 19 травня під час наради за результатами роботи міліції Львівщини за 4 місяці цього року.

 

Насамперед, як зазначив міністр, він вимагає реєстрації усіх заяв, що надходять від громадян. Раніше міліція, щоб не погіршувати статистику розкриття справ часто відмовлялася реєструвати заяви громадян. Міністр вимагає від львівської міліції адекватно реагувати на заяви громадян. Найбільший злочин – це не реагувати на заяви.

 

Крім обов’язкової реєстрації всіх заяв міністр висунув ще один критерій у роботі міліції – законність реагування. Якщо прокуратура бере «відказник» і доводить його до суду, то це буде вважатися великим мінусом у роботі міліції. Анатолій Могильов заявив, що статистика зареєстрованих злочинів, що є на Львівщині, не відповідає дійсності.

 

Міністр внутрішніх справ повідомив, що міліція тепер відійде від практики досягнення планового відсотку розкриття злочинів. Натомість тепер будуть рахувати кількість розкритих злочинів із врахуванням кількості оперативних працівників, які працюють в певному регіоні. Також міністр наголосив, що всі злочині, що трапляться на Львівщині, буде розслідувати тільки львівська міліція.

 

Ще одними визначальними критеріями роботи міліції, за словами Анатолія Могильова, буде кількість кримінальних справ, спрямованих до суду, та кількість осіб, притягнених до кримінальної відповідальності. Особливо до уваги ці критерії братимуться у сфері економічної злочинності, де по Україні за тиждень порушується 5 000 кримінальних справ, а притягуються 4-5 осіб.

 

У роботі ДАІ нове керівництво міністерства, як повідомив Анатолій Могильов, буде звертати увагу не на кількість протоколів, а кількість ДТП та постраждалих внаслідок дорожньо-транспортних пригод. Показник людей, які загинули або були травмовані внаслідок ДТП, на Львівщині зростає. Відтак, Анатолій Могильов розкритикував присутнього на нараді начальника обласного ДАІ Василя Струса, вказавши, що це є мінусом у роботі останнього.

 

Крім того, Анатолій Могильов закликав міліцію максимально зручно і швидко надавати населенню послуги, пов’язані із отриманням паспортів, дозволів на носіння зброї, техпаспортів та іншого. Міністр МВС наголосив на тому, що міліція повинна максимально інформувати населення про злочини, що трапляються на території області, бути максимально відкритою для ЗМІ.

 

На завершення Анатолій Могильов звернувся до присутніх із закликом зламати стереотип і мислити за принципом «що скоєний злочин – це не вина міліції, а сигнал до дії». Міліція має покращити свій імідж і повернутися обличчям до людей.

 

Після цього нарада була продовжена в закритому режимі.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ