Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Cуспільство

На Львівщині побували діти з Луганської області

У рамках проекту "Схід і захід разом" до Львівської області приїхали 235 дітей з Луганської області. Вони гостювали на Львівщині під час Великодніх свят. В останній день їхнього візиту для них організували екскурсію Львовом. Після цього вони поїхали додому.

Ідея організувати такі поїздки для дітей виникла під час перебування Моніторингової місії Ради Європи на Луганщині. "Як член Парламентської Асамблеї Ради Європи я супроводжував моніторингову місію щодо виконання Міських угод. Коли ми приїхали до губернатора Луганської області Геннадія Москаля, він до нас звернувся  з проханням організувати для дітей області поїздку до Західної України", - розповів Андрій Лопушанський, народний депутат України.

За статистикою, 95% жителів Луганської області ніколи не виїжджали за межі свого регіону. "Тобто, якщо їм брехали про бандерівців, то вони вірили у це. Саме тому Геннадій Москаль запропонував організувати для дітей екскурсії. Так вони побачать на власні очі, що Україна єдина", - зазначив Андрій Лопушанський.

Діти перебували на Львівщині з п’ятниці до понеділка. Зокрема вони проживали в сім'ях, що мешкають у Сколівському, Турківському та Старосамбірському районах. "Священики місцевих церков допомогли нам відшукати охочих прийняти в себе дітей з Луганщини. Спільними зусиллями влади, церкви та громадських організацій вдалось реалізувати цей проект", - уточнив нардеп.

Загалом на Львівщину приїхали 235 дітей шкільного віку та 20 супроводжуючих. Для них організували екскурсію в Києві, після чого вони прибули до Львова. Після святкування Великодніх свят в сім'ях, вони приїхали (у віторок, 14 квітня)  до Львова. Тут на них чекала екскурсія містом. "Діти побачили, що до них добре ставляться, вони повертаються до Львова веселі, їх гарно приймали. Дівчата навіть плакали, бо не хотіли повертатись... Подружились із сім'ями, котрі їх приймали. Певен, що вони будуть листуватись у майбутньому", - розповів Андрій Лопушанський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ