Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На виборах президента можна очікувати значних черг, – експерт

Більшість дільничних виборчих комісій сформовані з мінімально можливої кількості осіб. Про це сьогодні, 15 травня, розповіла Оксана Дащаківська, виконавчий директор ЛОГО «Комітет виборців України».

«Зважаючи на те, що охочих голосувати багато, а більшість дільниць сформовані по мінімуму, то, вочевидь, можна очікувати черг, - зазначила Оксана Дащаківська під час прес-конференції. - Тому виборці повинні розуміти, що потрібно йти голосувати протягом усього дня, аби зменшити пікове навантаження на певні години».

Така ситуація, за її словами, склалась через велику кількість «технічних кандидатів», котрі в переважній більшості не зробили подання щодо своїх представників до окружних виборчих комісій .

«Аби сформувати ДВК в складі 12 людей, потрібно було доукомплектовувати, за поданням голови ОВК, до 400 осіб на округ, - зазначила Дащаківська, - навіть провідним кандидатам не вистачило людей, щоб повністю заповнити ці подання».

Вона також додала, що наразі склалась ситуація, коли члени дільничних виборчих комісій представлені людьми Тимошенко, Порошенка та тими, що були запропоновані головами окружних виборчих комісій.

Зазначимо, що мінімальний склад дільничної виборчої комісії – 12 осіб, серед них голова, секретар та заступник голови, іще троє членів мають забезпечити голосування на дому з переносною скринькою, по двоє повинні сидіти за столом для перевірки документів та видачі бюлетенів.

Окрім того, в. о. президента України Олександр Турчинов підписав закон про скорочення мінімального складу ДВК до дев'яти осіб. Однак, зважаючи на те, що закон немає зворотної дії, вже сформовані ДВК в складі 12 осіб не будуть формувати згідно з новим законом.

Фото - Сергій Бобра.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ