Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Найкращу книгу Форуму видавців презентували без автора. Фото

Сьогодні, 12 вересня, в актовому залі ЛНУ ім. І. Франка презентували книжку американського науковця у галузі теоретичної фізики та екології Мічіо Кайку “Фізика майбутнього”. Ця книжка отримала Гран-прі конкурсу “Найкраща книга Форуму видавців — 2013”. Видали її у львівському видавництві “Літопис”. Переклад із англійської зробила Анжела Кам'янець. “Фізика майбутнього” має 432 сторінки та коштує 75 гривень.

На жаль, сам автор не зміг прибути на презентацію. Тому представляв широкому загалу “Фізику майбутнього” директор видавництва Михайло Комарницький. Також був присутній і колишній ректор університету Івана Франка та професор кафедри теоретичної фізики ЛНУ ім. І.Франка Іван Вакарчук. Саме він був консультантом у перекладі книжки в розділах, які стосувалися фізики.

“Це унікальна, важлива і цікава книжка, - розповів він. - Мічіо Кайку спілкувався із 300 передовими науковцями планети, які в лабораторіях працюють над незнаними ще людям новинками, які докорінно змінять наше життя. Автор на основі цих інтерв'ю робить прогнози на наше майбутнє. І не лише пророкує, як зміниться життя в 21 сторіччі, а навіть і дальше. Книга позбавлена гуманітарного підгрунт'я. Тобто там відсутні національності, мови тощо. Проте вона має позитивне бачення нашого майбутнього”.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ