Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Новий президент зобов’язаний буде розпустити парламент, – Порошенко

1/3
Новобраний президент зобов’язаний буде розпустити парламент і виконати одну з головних вимог Майдану - про повне перезавантаження влади. Про це сьогодні, 22 травня, під час прес-конференції у Львівському прес-клубі заявив кандидат у президенти Петро Порошенко.

За словами Петра Порошенка, в нинішньому парламенті коаліції фактично немає, а це не те, що потрібно країні під час війни.

«Новий президент зобов’язаний розпустити парламент і оголосити про позачергові парламентські вибори. Це одна з вимог Майдану - про перезавантаження влади, і це те, чого хочуть 85% людей. Після виборів потрібно сформувати нову коаліцію на основі нашої спільної мети – євроінтеграції», – сказав Петро Порошенко.

За його словами, новий президент буде обраний з повноваженнями відповідно до Конституції 2004 року, і він же повинен розпочати процес роботи над новою конституцією, оскілки на цей момент така робота не ведеться.

«У новій конституції повинен бути закладений не просто розподіл повноважень у трикутнику «президент - уряд - парламент», а й децентралізація влади. Не буде більше «парашутистів» з Києва, громада сама визначатиме, які свята відзначати, якою мовою розмовляти. Таким чином ми знімемо мовне питання як фактор напруги. Але єдиною державною мовою повинна бути українська, бо це те, що нас об’єднує, – заявив Порошенко.

Політик зазначив, що керівниками регіонів на місцях повинні бути голови облвиконкомів, яких обиратимуть депутати обласних ради. Водночас, за його словами, під час перехідного періоду на посади очільників обласних адміністрацій потрібно призначати тих керівників, які матимуть підтримку в людей.

Фото - Сергій Бобра

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ