Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Правоохоронці Львова розслідують факт вирубки 148 дерев у Снопківському парку

Сьогодні, 11 квітня, прокуратура Галицького району Львова внесла відомості до ЄРДР за фактом вчинення службовими особами ДП «Парк Високий Замок» ЛКП «Зелений Львів» умисного знищення та пошкодження об’єкту природно-заповідного фонду, за ч.1 ст.252 ККУ. Йдеться про вирубку 148 здорових дерев в Снопківському парку. Про це під час прес-конференції повідомив прокурорГалицького району Львова Сергій Янчишин.

Розслідування кримінального провадження доручили СВ Галицького РВ ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області. Хід розслідування перебуває на контролі прокуратури Львівщини.

За словами прокурора Галицького району, ще 27 березня від мешканців вулиці Кримської та від ЗМІ надійшла інформацію про те, що ЛКП «Зелений Львів» проводить вирубку дерев у Снопківському парку. Відтак, під час огляду території, який провели слідчі Галицького РВ ЛМУ ГУМВС України у Львівській області, працівники прокуратури Галицького району Львова та Державної екологічної інспекції у Львівській області, в парку, який є об’єктом природо-заповідного фонду, виявили 83 пні. «Це виглядало як суцільна рубка», – резюмував прокурор Галицього району.

І додав, що у 2012 році був складений комісійний акт обстеження зелених насаджень у Снопківському парку. «Вирубці підлягали 64 сухостійких дерева, але не було прив’язки до місця їх розташування», –пояснив СергійЯнчишин.

Відтак, за його словами, свою перевірку провела Державна екологічна інспекція у Львівській області: встановлено, що у парку провели суцільну рубку 148 сироростущих дерева. «Це є грубим порушенням чинного природоохоронного законодавства та законодавства про охорону довкілля. Вказану рубку здійснювали за контролю та безпосередньою вказівкою директора ДП «Парк Високий Замок» ЛКП «Зелений Львів», – зазначив СергійЯнчишин.

Як він зауважив, сума збитків становить понад 50 тис. грн. «Окрім цього, істотну шкодустановить сам факт нищення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва»,– додав прокурор району.

Як пояснив прокурор Львівської області Володимир Гураль, ця проблема замикається на Львівській міській раді, адже межі парку досі залишаються не встановленими.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ