Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові громадські активісти зірвали публічне представлення нового прокурора області. Фото

Сьогодні, 7 березня, у Львові громадські активісти зірвали представлення нового прокурора Львівської області Володимира Гураля, призначеного наказом Генпрокурора ще 4 березня.

Захід був анонсований на 13.00. Однак, коли журналісти в анонсований час підійшли до будівлі Палацу залізничників (РОКС), натрапили на пікет, організований представниками Правого сектору, Афганської сотні Майдану і Народної Самооборони.

Як розповідали представникам ЗМІ самі активісти, десь за годину до представлення їм стало відомо, що Володимир Гураль уже перебуває в залі. Відтак, вони вирушили до нього.

«Відбулася розмова Володимира Гураля з одним із керівників Правого сектора. Керівник правого сектору Львова Ігор Коцюруба ніжно вивів його з РОКСА і провів до машини», – розповів головний редактор газети «Ратуша», громадський активіст Микола Савельєв.

За словами активістів, які заблокували вхід до Палацу залізничників, вони протестують проти кулуарності призначення прокурора Львівської області. Мають також претензії і до персони самого Володимира Гураля, який раніше працював на посаді заступника обласного прокурора.

«Влада обіцяла привселюдно, що буде люстрація, що кандидатуру кожного чиновника погоджуватимуть з громадою. Але наказ про призначення був підписаний тихцем, громада навіть не знає про це призначення. Для чого люди стояли 3 місяці на барикадах. Вони стояли за свободу, а не за певні політичні організації. Ми знаємо, до якої партії належить генпрокурор, до тієї ж, що і новий губернатор області. Може досить?», – заявив сотник Афганської сотні Ігор Шепа.

«Саме цей пан був вагомою ланкою багатьох корупційних схем у Львівській обласній прокуратурі і саме за це дістав звання "сірого кардинала". Спершу я подумав, що нова влада не додивилась і призначила його на цю посаду помилково, через поспіх. Але сьогодні мені підтвердили, що в Генпрокуратурі відбувся "конкурс конвертів"!!! І саме розкритий конверт Володимира Гураля найбільше зацікавив відповідальних за це призначення», - написав Микола Савельєв на своїй сторінці у Фейсбук.

Активісти намагалися створити атмосферу Майдану, принесли із собою прапор і імпровізовані коктейлі Молотова. Простоявши ще близько години, сотня людей розійшлася.

Зауважимо, що час представлення нового прокурора переносили. Спершу воно мало відбутися о 15.30.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ