Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прокуратура Львівщини створює громадську раду. Фото

У Львові відбулись установчі збори Консультативної ради представників громадськості , що функціонуватиме при прокуратурі Львівської області та контролюватиме її діяльність.

Ініціатором створення Громадської ради при прокуратурі Львівської області виступила Львівська обласна державна адміністрація. До ради увійдуть представники легалізованих громадських об’єднаннь, роботодавців, професійних спілок. Попередньо була створена ініціативна група, що сформувала порядок денний установчих зборів та напрацювала проекти документів, котрі обговорювались на установчих зборах.

Як зазначив голова ініціативної групи  з підготовки установчих зборів Володимир Леськів, згідно із реєстром до Консультативної ради увійшли 134 людини. Ці люди шляхом рейтингового голосування формуватимуть персональний склад, структуру громадської ради, положення, регламент.

Натомість учасники громадської ради наразі не до кінця розуміють, як саме зможуть контролювати діяльність прокуратури. «Її створюють у форматі консультаційної ради, тож цікаво, як саме громадська рада зможе впливати на кадрові призначення в органах прокуратури та загалом на взаємодію органів прокуратури з громадськістю», - зазначив Юлій Рудницький, юрист львівського Євромайдану.

Він зазначив, що позитивно ставиться до формування наглядових громадських рад при територіальних підрозділах усіх органів центральної виконавчої влади та при органах місцевого самоврядування. «Стосовно дієвості громадської ради, що створюється при прокуратурі Львівської області, то з цього приводу можна буде зробити висновки після формування персонального складу та затвердження кінцевого положення щодо її функціонування», - зазначив Юлій Рудницький.

Отож, представники громадськості, в тому числі і ті, що виступали проти прокурора Львівщини Володимира Гураля, взяли участь в установчих зборах та готові співпрацювати з чинним прокурором Львівщини. «Нині ми погодились, принаймні до 10 травня - в зв’язку з подіями, що відбуваються на сході України та можуть відбутись на Львівщині -  до участі в громадській раді, - зазначив Іван Спринський, координатор ГФ «Рабів до Раю не пускають». - У випадку якщо громадська рада набуде ознак суто формальної структури, то ми з неї демонстративно вийдемо, або будемо створювати на громадській раді повну дестабілізацію, адже не бажаємо говорити, що все добре, коли це не так».

Координатор ГФ «Рабів до Раю не пускають» також зазначив: «Ми однозначно будемо працювати над тим, щоб створити належний контроль за діями прокурора області. Якщо ми побачимо, що це не вдається, то повернемося до того, з чого починали - будемо вимагати його відставки», - наголосив Іван Спринський.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ