Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Садовий і Павленко відвідали Львівську лінгвістичну гімназію

1/3
Сьогодні, 31 смічня, у Львові у рамках поїздки до Львівської області перебуває Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. Уповноважений глави держави та міський голова Андрій Садовий відвідали Львівську лінгвістичну гімназію, учні якої реалізовують міжнародний проект «Повага дією». Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Учні 3-А класу Львівської лінгвістичної гімназії вже третій рік поспіль є учасниками міжнародного проекту «Повага дією», покликаного протистояти агресії та захищати дітей з особливими потребами. Зокрема, 3-А клас Львівської лінгвістичної гімназії прагне введення до обов’язкової шкільної програми в Україні пісні Пітера Ерроу та Марії Бурмаки «Не смійся з мене». Цей твір учасники проекту виконують від імені усіх ображених, принижених дітей, які не можуть за себе постояти та захистити себе, закликаючи оточуючих не бути байдужими. Юрій Павленко подякував дітям за активну діяльність.

«Найважливіші зустрічі в житті – це зустрічі з дітьми. Ви прекрасні діти з дорослими думками і діями. Тому я хотів з вами зустрітися, щоб просто подивитися у ваші очі і стати від того сильнішим. Вас важко чомусь навчити. Те, що ви зініціювали, демонструє ваше світле бачення та бажання. Це ви можете навчити своїми словами і баченням дуже багатьох дорослих. З дитиною треба спілкуватися, довіряти їй і чути її», – говорить Юрій Павленко, УповноваженийПрезидента України з прав дитини.

Під час зустрічі було порушено питання інклюзивної освіти. Як повідомили в управлінні освіти ЛМР, у Львові до процесу інклюзивної освіти інтегровано 599 дітей у 76 школах.

«Це діти, до яких має бути особлива увага, але при цьому вони мають бути рівними з вами у правах. Вони повинні сидіти поруч з вами за партами. Ваше звернення до дорослих про те, що ви готові, щоб поруч з вами була особлива дитина і готові нею опікуватися і допомагати, є надзвичайно важливим. Ви готові від цього ставити кращими. Дякую за те, що взяли на себе місію навчити дорослих поважати особливих дітей», – додає Юрій Павленко.

Також учні 3-А класу висловили подяку міському голові Львова за реагування на їхню ініціативу та допомогу у реалізації проекту. Нагадаємо, торік учні Львівської лінгвістичної гімназії адресували Андрію Садовому листа з проханням підтримати проект «Повага дією».

Наприкінці зустрічі Уповноважений Глави держави висловив готовність підтримувати ініціативи класу та запросив їх під час весняних канікул до Києва відвідати Адміністрацію Президента.

Довідка.

Львівська лінгвістична гімназія – полімовний навчальний заклад. Гімназія бере участь у міжнародних програмах, проектах, обмінах, конкурсах.

«Повага Дією» (Operation Respect) – це неприбуткова організація, головною метою роботи якої є забезпечення кожної дитини безпечним, турботливим та шанобливим навколишнім середовищем, де академічний, соціальний та емоційний розвиток дитини може проходити без знущань, цькувань та насильства. Заснована Пітером Ярроу з легендарної фольклорної групи «Пітер, Пол та Мері», Організація поширює освітні ресурси, які призначені для створення клімату, що зменшує емоційну  і фізичну  жорстокість дітей. Це – унікальна організація, яка на шкільному рівні займається соціальним та емоційним навчанням дітей (SEL).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ