Дипломна робота може бути солодкою і смачною. У цьому переконані у львівському Ліцеї харчових технологій. 26 кондитерів четвертого розряду склали державний іспит тортами власного приготування. Повідомила прес-служба ліцею.
"За майже три роки навчання наші кондитери навчилися випікати різні види напівфабрикатів: бісквіт, пісочне тісто, білкову та листову основи, а також оздоблювати свої вироби кремом, мастикою, желе, шоколадом та білковою глазуррю, - каже директор Ліцею Наталія Склярчук. – Праця кондитера – одна з найважчих, адже потребує вміння творчо поєднувати смак, запах і форму. А також кондитер – це митець, котрий до хрестоматійних професійних знань щодня додає свій талант, здібності, художній смак і політ творчої фантазії".
Усі кондитери-випускники уже забезпечені роботою: кожен з них щомісяця отримуватиме зарплатню на рівні 1,5-2 тис. грн..
Стільки ж зароблятимуть і продавці, випускники Ліцею. Аналогічною є ситуація і у офіціантів: вони залишаються працювати там, де проходили виробничу практику.
-Елегантно вбраний, привітний, ерудований офіціант – це обличчя будь-якого ресторану, - каже Наталія Склярчук. – Наші випускники вміють сервірувати столи за різними видами обслуговування: банкетні, тематичні, фуршетні. За час навчання вони оволоділи всіма тонкощами професії: не лише як створювати гарний настрій відвідувачам закладу, а й правильно випрасувати скатертину, підібрати посуд, відшліфувати прибори та інше.