Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Схід та Захід разом: на межі Тернопільщини і Хмельниччини відбулася акція «Збруч - ріка єднання»

Сьогодні, 22 січня, на мосту через річку Збруч у Підволочиську Тернопільської області з нагоди Дня Соборності відбулося свято «Збруч - ріка єднання».

Як повідомив власкор Гал-інфо у Тернопільській області, на мосту зустрілися представники районів Хмельниччини та Тернопільщини. Голови облдержадміністрацій Василь Ядуха та Валентин Хоптян обмінялися хлібом. Згодом спільна колона вирушила у центр Підволочиська.

Саме так відзначали це свято і у 1919 році. Тоді українці Сходу і Заходу також зустрілися на мості, пройшли у центр Підволочиська та на головному майдані зачитали Акт злуки українських земель.

Сьогодні ж голови облдержадміністрацій та представники районів повторили цей шлях і поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку. Згодом за допомогою майстрів художнього ковальства Валентин Хоптян та Василь Ядуха викували два тризуби, яким обмінялися після виступів на сцені.

На святі також були присутні голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда і голова Хмельницької обласної ради Микола Дерикот.

Згодом для мешканців та гостей міста відбувся святковий концерт та феєрверк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ