Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Чернігівській області фура врізась в мікроавтобус: 9 пасажирів загинуло

8 вересня о 17.50 поблизу с. Волосківці Менського району Чернігівської області на 44 км автодороги Чернігів - Грем’яч водій вантажного автомобіля "VOLVO" не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з маршрутним мікроавтобусом "Mercedes - 313 СD", який перевозив пасажирів за маршрутом "Київ–Короп". Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинуло 9 осіб та постраждала 1 особа, яку у важкому стані госпіталізовано до Менської лікарні. Про це повідомила прес-служба МНС.

За фактом події правоохоронні органи ведуть слідство.

Також прес-служба МВС у Чернігівській області повідомила на місце трагедії одразу ж виїхало керівництво УМВС на чолі з тимчасово виконуючим обов’язки начальника УМВС Валерієм Костильовим, УДАІ УМВС області, слідчо-оперативна група УМВС та патрульні наряди Менського взводу ДАІ, МНС, співробітники обласної прокуратури, «швидка медична допомога» та керівництво Менського району. На місце ДТП особисто прибув заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України Володимир Рєзников.

Під час огляду місця події і встановлення обставин аварії було з’ясовано, що фура, завантажена шоколадом, йшла в складі колони, яка прямувала з Росії до Тернополя. Маршрутка ж здійснювала регулярний рейс. У салоні перебувало 9 пасажирів. Що стало причиною того, що вантажівка виїхала на лівий бік дороги та скоїла «лобове» зіткнення з мікроавтобусом – встановить слідство, але майже 30-тонна залізна «махіна» буквально змела з траси маршрутку, перекинувши та підім’явши її під себе. Шанси вижити у пасажирів та водія мікроавтобуса були мізерними.

8 пасажирів та водій мікроавтобуса від отриманих травм загинули на місці трагедії. Лише дивом вижила одна 40-річна пасажирка. З переломами кісток лівої гомілки та черепно-мозковою травмою вона доставлена до реанімаційного відділення Менської центральної районної лікарні. Водій вантажівки - 27-річний мешканець тернопільської області, відбувся саднами коліна та ліктьового суглобу.

Удар був такої сили, що працівникам МНС довелося чи не повністю розрізати кузов маршрутки, дістаючи звідти загиблих, а витягти мікроавтобус з-під вантажівки вдалося лише через кілька годин по шматках.

На даний час слідчим управлінням УМВС України в Чернігівській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії, проводяться експертизи та опитування свідків трагедії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ