Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському ботанічному саду зацвіли рододендрони

Минулої неділі, 16 травня, відбувся день відкритих дверей у Львівському ботанічному саду університету ім. Івана Франка. Про його перебіг розповів кандидат біологічних наук, доцент Андрій Прокопів.

 

«Незважаючи на дощ, було багато відвідувачів. Люди прийшли помилуватися рідкісними рослинами і радо фотографувалися. Але дощ все-таки став завадою. Здебільшого у день відкритих дверей ми маємо 3-4 тис. відвідувачів, у неділю ж прийшло триста людей, але як на ту погоду, то це було добре», - розповів Андрій Прокопів.

 

Відвідувачі змогли помилуватися цвітінням рододендронів. У ботанічному саду створено найбільшу у Західному регіоні України колекцію рододендронів. Рододендрони, уродженці Південно-Східної Азії. У перекладі з латинської їх назва означає «дерево-троянда», хоча квіти на троянди не подібні. Рододендрони густо розцвітають пахучими рожевими квітками різних відтінків.

 

Львівський ботанічний сад налічує понад 4 тисячі різних видів представників флори, що зібрані з усіх континентів. У Ботанічному саду працює 70 людей.

 

Нині основна проблема Ботанічного саду – це аварійний стан оранжерейного комплексу. «У дощову погоду ми не можемо прийняти багато людей саме через цю проблему», – розповів Андрій Прокопів.

 

Фото Михайла Дашковича.

  

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ