Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У львівських пожежників сьогодні – випускний

Сьогодні, 11 червня у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності відбувся випуск молодих фахівців. З88 кваліфікованих рятувальників, з яких 28 магістрів, 115 спеціалістів і 245 бакалаврів, поповнять лави підрозділів МНС, інших міністерств та відомств і приватних організацій. Цьогоріч навчання з червоним дипломом закінчили 29 випускників.

Випускників привітали перший заступник міністра МНС України генерал-майор Віталій Бут, ректор ЛДУБЖ Михайло Козяр, перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Мирон Янків, представники органів внутрішніх справ, пожежно-рятувальних служб країн Європи.

Під час привітальної промови згадали про випускників, які проходили стажування в пожежно-рятувальних підрозділах та подібних навчальних закладах України, Польщі і інших країн Європи. Вони брали участь у ліквідації масштабних надзвичайних ситуаціях природного та техногенного характеру на території України.

На святковий захід приїхали випускники 1985 року, серед яких був міністр МНС Республіки Білорусь Енвер Барієв. Вони привітали майбутніх фахівціві побажали успіхів.

Як розповів кореспонденту «Гал-інфо» речник ЛДУ БЖД МНС Антон Крук, якість знань у курсантів значно зросла завдяки кращим умовам навчання. Наукова база ЛДУ БЖД є однією з найкращих в Україні, про це свідчить рейтинг вишів, а також те, що Львівський держуніверситет БЖД прийняли до Європейської асоціації вищих навчальних закладів, які працюють в галузі безпеки людини. Так, віртуальною інтерактивною асамблеєю передбачається, що навчання проходить з допомогою електронного варіанту. Тобто є електронний університет, де діє електронна бібліотека, відкриті заняття знімаються і пізніше надаються для навчання інших студентів. Цей варіант забезпечує повноцінний доступ до потрібної інформації.

«Усі курсанти, які навчалися за державною формою навчання, після випуску забезпечені робочими місцями, і вже з наступного тижня почнуть працювати», - сказав Антон Крук.

Додамо, за своє існування університет випустив понад 25 тис. спеціалістів, з яких 38 дослужилися до звання «генерал».

Довідка:

Львівський державний університет безпеки життєдіяльності - провідний вищий навчальний заклад системи освіти МНС в галузі безпеки життєдіяльності населення. Для курсантів та студентів Університету створені усі умови для плідного опанування необхідних фахових, соціально-економічних та гуманітарних дисциплін. Це понад 90 сучасних навчальних кабінетів, просторі лекційні зали, які обладнані всім необхідним для застосування в них проекційної та мультимедійної техніки, 8 комп'ютерних класів, сучасний двоповерховий бібліотечний комплекс на 150 місць з 2 залами електронної бібліотеки з підключенням до мережі "Internet", центр програмного забезпечення та комп'ютерних технологій, атлетичні зали, літній навчально-спортивний центр, психолого-тренувальний центр підготовки пожежних та аварійно-рятувальних команд, комп'ютерна лабораторія психологічної підготовки керівника з ліквідації надзвичайних ситуацій тощо. Навчально-виховний процес в Університеті забезпечує висококваліфікований науково-педагогічний персонал, серед якого: 22-доктори наук, професори; 90 - кандидати наук, доценти.

Фото – прес-служби ЛДУ БЖД МНС

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ