Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові активісти не дозволили представити Харабару на посаді очільника ДАІ. Фото

Сьогодні, 7 липня, у Львові мало відбутися представлення начальника обласного ДАІ Львівщини Степана Харабари. Однак, громадські активісти не допустили цього. Про це в коментарі Гал-інфо розповів журналіст та активіст Майдану Андрій Скоп.

"Харабару мав представити начальник міліції Львівщини Дмиро Загарія. Він повідомив, що у четвер Харабара відкликав свій рапорт і в суботу був наказ на його представлення", - сказав Андрій Скоп.

Він наголосив, що громадські активісти зібрались через це на пікет, щоб не допустити такого представлення.

"Було прийнято рішення не допустити цього через декілька мотивацій. Перше - це те, що був оголошений публічний конкурс на заміщення посади начальника ДАІ. Цей конкурс проігнорували. Заступник міністра Чоботар підписав наказ на призначення Харабари. У такий спосіб була проігнорована думка громади а це відгомін старих часів", - сказав Скоп.

Він також додав, що Харабара вже писав рапорт. Окрім того, порушив слово офіцера, яке він давав публічно, що не буде претендувати на цю посаду.

"На місце події прибув Харабара і Загарія та працівники ДАІ. Журналісти та громадські активісти висловили свою думку і мотивацію. Окрім того, Харабара робив скандальні заяви щодо преси і щодо самого начальника міліції Загарії. Активісти пояснили, що тривав конкурс, в якому Харабара участі не брав, тому призначення його не зрозуміле. Чітких відповідей Харабара не дав. Послався, що все згідно чинного законодавства. Загарія сказав, що є наказ і треба його виконати. Юридично Харабара є начальником ДАІ, але без представлення він фактично не може виконувати своїх обов'язків", - розповів Андрій Скоп.

За словами журналіста, представлення перенесли на невизначений термін. 

"Загарія сказав, що пікет пішов на користь працівникам ДАІ, бо вони побачили, що повинні зважати на думку громадськості. Загарія сказав, що сьогодні представлення не буде. Харабара поїхав геть", - розповів журналіст.

Фото з ФБ Андрія Скопа.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ