Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові арештували юриста-правозахисника Олексія Вєренцова

Сьогодні, 14 жовтня, вранці був арештований організатор акції протесту, яка пройшла 12 жовтня під обласною прокуратурою у Львові, юрист, правозахисник Олексій Вєренцов. Це чи не вперше в незалежній Україні людину заарештували за громадську дію. Про це «Гал-інфо» розповів голова профспілки працівників освіти Львівщини Андрій Соколов.

«Вранці до Олексія Вєренцова приїхала міліція нібито вручити йому повістку, але його арештували і доправили у Галицький суд», – розповів Андрій Соколов.

За його словами, пікети під обласною прокуратурою на знак протесту щодо її бездіяльності у кримінальних та інших справах, які стосуються прав громадян, уже тривають кілька днів. Резонансу набуло пікетування 12 жовтня, коли під стінами прокуратури «хоронили» правоохоронну систему. «Позавчора акція мала цікавий характер – була труна, куди вкидали скарги громадян. Таким чином учасники хотіли сказати, що подати скаргу в прокуратуру – це все одно, що похоронити цю справу», – додав Андрій Соколов.

Поруч з Олексієм Вєренцовим участь у пікеті взяли й інші юристи, адвокати, правозахисники. Андрій Соколов не знає, яка подальша доля Олексія Вєренцова. «Можливо, це буде арешт чи адмінштраф. Очевидно, що правоохоронці знайдуть якусь формальну зачіпку», – зазначив він.

Фото - Михайло Дашкович

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ