Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові кілька тисяч людей штурмують Львівську ОДА. Відео. Фото. Оновлюється

У Львові кілька тисяч людей штурмують Львівську ОДА. Вони намагаються зайти в приміщення. Їх не пускають міліціонери-охоронці. На місце конфлікту прибув начальник міліції Львова Сергій Зюбаненко. Люди вигукують антивладні гасла.

В акції бере участь кілька тисяч людей. Вони намагаються зайти в ОДА.

Через деякий час активісти здолали опір охорони і потрапили у будівлю, вони прямують до кабінету голови Львівської ОДА Олега Сала.

У коментарі журналістові Гал-інфо протестанти зазначили, що мета їхнього протесту - розпустити Львівську ОДА, а замість неї сформувати народну владу.   

Протестанти заполонили чи не всі коридори другого поверху, де і розміщується кабінет голови ОДА. Хтось із активістів закликав людей приносити карімати та ковдри і розташовуватись  у кабінетах.

До протестантів вийшов перший заступник голови Львівської ОДА Олексій Сторчило. Розпочались переговори - у приймальні голови ОДА.  Однак ці перемовини врешті закінчились нічим.

Активіст Андрій Соколов запитав у Сторчила, чи той бува не думає прийти на похорон Юрія Вербицького, якого найманці влади замордували у Києві, влади, на яку працює Сторчило. Останній сказав, що Соколов немає морального права у чомусь такому його звинувачувати. Натомість Соколов мало не зчепився із Сторчилом. Відтак чиновник сказав, що оскільки проти нього застосовано силу, то далі ні про які переговори мова йти не може.   

На місце події прибув начальник ГУ МВСУ у Львівській області Олександр Рудяк.

Він нагадав протестувальникам про відповідальність за організацію масових безпорядків. Його слова зустріли вигуками "Ганьба!". 

Потім стало відомо, що голова Львівської ОДА Олег Сало під тиском мітингувальників підписав заяву на звільнення.

Люди обступили Олександра Рудяка і почали від нього вимагати, щоб він відповів за те, що Беркут вбиває людей. Олександр Рудяк відповів, що то питання не до нього, що він відповідає за безпеку і порядок у Львівській області.  

Станом на 14.15 люди почали облаштовувати штаб революції в ОДА. Їх там дуже багато.

Далі громада, яка захопила Львівську ОДА, вирішила створювати виконкомми та загони самооборони.

Відео - Павло Паламарчук 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ