Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Криму повністю блокують 14 українських сайтів

Провайдери в окупованому Криму повністю блокують щонайменше 14 сайтів - 12 українських інформаційних сайтів і 2 соціальні мережі. Про це УНН повідомили в прес-службі Кримської правозахисної групи (КПГ).

"Десять кримських провайдерів повністю блокують 12 українських інформаційних сайтів і 2 соціальні мережі. Крім цього, 28 сайтів заблоковані частково", - повідомили у КПГ за результатами моніторингу, який був проведений в лютому-березні 2019 року.

Перевірку доступності сайтів монітори провели за допомогою мереж десяти різних провайдерів в дев'яти кримських населених пунктах.

Всього було перевірено роботу на півострові 34 українських інформаційних сайтів, доступ до яких частково або повністю заблокований мінімум в одному з перевірених населених пунктів.

"Результати моніторингу підтвердили тенденцію подальшого обмеження свободи слова та доступу до інформації на півострові. При цьому, в підконтрольному Кремлю медіапросторі Криму розпалюється ненависть до українців, мусульман і кримських татар та інших груп. Масштабне блокування українських інформаційних ресурсів в Криму позбавляє кримчан вільного доступу до інших точок зору, робить їх більш схильними до агресивної пропаганди РФ, у тому числі і військової. Блокування українських ЗМІ в Криму, суміщені з розпалюванням ненависті до українців, дають можливість більш ефективно впливати на свідомість молодих людей призовного віку. При цьому мілітаризація свідомості, розпалювання ненависті і блокування альтернативних джерел інформації використовуються РФ для здійснення військового злочину - призову жителів Криму в армію держави, що окуповує, а також для пропаганди добровільного вступу в армію держави, що окуповує", - повідомляє прес-служба КПГ.

Також, у правозахисній групі наголошують, що необгрунтоване обмеження доступу до інформації є грубим порушенням фундаментальних прав людини. Кримчан, по суті, позбавляють можливості отримувати інформацію про Україну і проблеми в сфері прав людини, які відбуваються в Криму, тому що підконтрольні Кремлю ЗМІ приховують більшість подібних фактів від жителів півострова. Дії російської влади в Криму призводять до знищення плюралізму думок і фактичної заміни незалежних ЗМІ джерелами державної російської пропаганди, вказали правозахисники.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ