Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

У Львові майже тисяча людей вийшла на пікет на підтримку «Моршинської»

Сьогодні, 16 листопада, у Львові під стінами Галицького районного суду відбувся пікет на підтримку Моршинського заводу мінеральних вод.

Нагадаємо, нині в Галицькому суді розглядали кримінальну справу проти генерального директора заводу Валерія Жовніра, якого звинувачують в умисному ухиленні від сплати податків на суму 3 млн 100 тис. грн. Так, суд залишив без змін постанову про відкриття кримінальної справи на керівника Моршинського заводу мінеральних вод. 

«Формальним приводом для початку рейдерської атаки на Моршинський, Миргородський та Трускавецький заводи мінеральних вод, які входять до складу компанії IDS Group Ukraine, послужили сфабриковані рішення районних судів Львівської та Полтавської областей. Таким чином, суд фактично узаконив здійснення тиску на керівника підприємства, який сьогодні перебуває під «слідчим катком» і проти якого26 жовтня поточного року порушено кримінальну справу. Як наслідок такого рішення суду близько 700 родин у Львівській області на межі втрати стабільної роботи, а державний та місцеві бюджети можуть понести мільйонні збитки», – переконані представники Моршинського заводу.

Отож, під стінами суду зібралося близько тисячі людей. Пікетувальники тримали в руках трансоранти з такими написами: «Не залишайте українців без Моршинської», «Ні свавіллю суддів», «Не заважайте працювати людям», «Рейдерству – ні». Мітингувальники зауважили, що зібралися на мирну демонстрацію, бо їм не байдужа доля підприємства. «Не забирайте у нас роботу. Руки геть від заводу», – в один голос повторювали вони.

Працівник Моршинського заводу Віталій розповів, що робить на підприємстві ось уже 10 років. «Зараз на заводі працюємо повільно, тому що доробляємо останній матеріал, що був завезений. Раніше ми стабільно отримували зарплату та працювали в три зміни протягом 12 годин, тепер –лише декілька годин», – розповів чоловік.

Член ради директорів IDSGroup , директор компанії з корпоративних питаньВсеволод Білас розповів, що рахунки Миргородського заводу були заблоковані, але вже вчора їх розблокували. Він наголосив на тому, що це є першою перемогою пікетувальників. «Миргородський завод практично стояв, але розблокували рахунки, і ми знову працюємо», – зауважив він.

За словами Всеволода Біласа, якщо буде потреба і проблему не вдасться вирішити в Україні, справедливості шукатимуть в Європейському Суді.

«Ми абсолютно впевнені у тому, що ця справа сфабрикована від самого початку, наразі юристи нашої компанії готові оскаржувати рішення судді Головатого у судах вищих інстанцій»,– зауважив генеральний директор компанії IDS Group Ukraine, до складу якого входить МЗМВ «Оскар», Марко Ткачук.

-
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ