Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові Медведєву пообіцяли влаштувати «другий Сталінград»

Близько чотирьох десятків представників ВО «Свобода» пікетували сьогодні, 18 травня, Генконсульство РФ у Львові. Пікетники вимагали від Росії негайно припинити будь-яке втручання у внутрішні справи України. Натомість спокій працівників дипустанови охороняло не менше як півсотні правоохоронців. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

 

Зібрання під партійними прапорами ВО «Свободи», яке здебільшого представляли чоловіки, під стінами будівля Генконсульства РФ скандували традиційне «Ганьба!», «Москаль, на Україну зуби не скаль!», а також дещо перефразоване гасло «Медвед, на Україну зуби не скаль!».

 

Відтак, депутат Львівської міської ради Іван Гринда зачитав перед присутніми вимоги до РФ: негайно припинити втручання у внутрішні справи України; припинити експансію російських ЗМІ в українській медіапростір; скасувати угоди про перебування російського флоту в Криму; припинити репресії щодо українських громадських організацій в РФ; відкрити українські школи в Росії відповідно до кількості діючих в Україні шкіл з російською мовою навчання; офіційно вибачитися перед усім українським народом за образливі висловлювання про національних героїв України та зневагу пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 рр.

 

Список вимог депутат особисто передав генконсулу РФ у Львові Євгену Гузєєву, який люб’язно погодився прийняти «свободівця». Політичні опоненти усамітнилися в дипустанові близько на годину. В цей час дух пікетників, які мокли під дощем, підтримували інші активісти Тягнибока розмовами про те, що теперішня ситуація в Україні – наслідок роботи «помаранчевих». Медведєву також пообіцяли влаштувати «другий Сталінград». Покритикували і українську владу, де найбільше дісталося Віктору Януковичу та Дмитру Табачнику. «Прихильники Януковича так само як і всі інші заскочені темпами, якими здаються національні інтереси», – говорили на мітингу. У відповідь пікетники галасували –  «Янукович, чемодан – вокзал – Росія!». Щойно телефоном повідомили про те, що облраді забракло голосів, щоб висловити недовіру губернатору Львівщини Василю Горбалю, «ганьба!» пролунала і на його честь.

 

«Боротьба тільки починається», – заявив Іван Гринда, як вийшов з консульства. Він розповів, що Євген Гузєєв пообіцяв передати усі вимоги ВО «Свобода» у посольство РФ у Києві, щоправда з жодною з вимог не погодився.

 

«Боротьба буде важкою і тривалою, – підкреслив Гринда. – Але у нас є резерви. Ми вулична партія. Нам не потрібні гроші, щоб вивести людей».  

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ