Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові нагородили найкращих колядників 2013 року

Близько півтисячі колядників, творчих колективів та вертепів взяли участь у триденному кастингу конкурсу «Різдвяна коляда», організованого ТВК «Південний» та дитячим телецентром «Кадрики» за підтримки Петра Писарчука. Відтак 20 січня у спорткомплексі «Грація» на території ТВК «Південний» (вул. Щирецька, 36) відбувся Гала-концерт конкурсу, під час якого найкращі колядники 2013 отримали дипломи та цінні подарунки. Про це повідомила прес-служба "Південного".

Зокрема, упродовж 15, 16 та 17 січня у телестудії центру «Кадрики» після попередньої реєстрації проходив відбір учасників конкурсу «Різдвяна коляда». Найкращих колядників 2013 року відбирало професійне журі, до складу якого увійшли Ірина Веньгрін-Климович (директор телецентру «Кадрики»), відомі співаки Владіслав Левицький та Маріанна Ільків, а також директор спорткомплексу «Грація» Ганна Лащук. До участі у конкурсі зголосилися близько півтисячі учасників зі Львова та районів Львівщини. На кастинг прибули як колядники-аматори із сольними номерами, так і професійні творчі колективи з Миколаївського, Жидачівського, Турківського, Перемишлянського, Кам’янка-Бузького та інших районів області. Відтак для участі у Гала-концерті було відібрано 32 учасники, з яких 15 – сольні виконавці, а також дуети, тріо, вертепи та колективи.

Під час підсумкового концерту учасники вразили глядачів унікальними поставками, рідкісними колядками та неймовірними голосами. Гран-прі серед сольних виконавців отримала 12-річна Марта Рак з Новояворівська з колядкою «Свята ніч». Також переможцями конкурсу стали Роман Мазурчак (Львів), Вікторія Бігун (Львів), Дмитро Хвостенко (Львів) та Вікторія Мечиташвілі (Червоноград). Усі вони отримали у подарунок планшети.

Серед творчих колективів Гран-прі конкурсу та подарунок LED телевізор отримали учні школи с. Гніздичів Жидачівського району (колектив «Оберіг»). Окрім цього призові місця посіли колективи «Миколаївська школа мистецтв» (м. Миколаїв), «Бойківські переспіви» (м. Турка), вокально-естрадний ансамбль «Вишиваночка» (ДЮСШ Залізничного району м. Львова), ансамбль дитячого будинку «Вишенька» с. Жовтанці Камянко-Бузького району. Усі вони отримали у подарунок сучасні цифрові фотоапарати.

Окрім цього, організатори відзначили дипломами та подарунками – фотоапаратами, системами DVD-караоке та картами пам’яті усіх учасників Гала-концерту конкурсу «Різдвяна коляда», а найменші учасники заходи – 3-річні колядники отримали у подарунок іграшки та солодощі.

За словами організаторів конкурсу, головна мета заходу – популяризація українських культурних традицій, адже саме різдвяна коляда є чи не найяскравішою рисою святкування Різдва Христового в Україні. Окрім цього, до конкурсу намагались залучити максимальну кількість учасників з районів Львівщини, аби таким чином сприяти культурному обміну традицій.

Організатори сподіваються, що конкурс «Різдвяна коляда» на «Південному» стане традиційним і щороку збиратиме усе більше народних талантів задля популяризації української коляди.

Телевізійну версію конкурсу «Різдвяна коляда» усі охочі зможуть побачити в ефірі телепрограми «Кадрики», яка виходить у неділю об 11.30 в ефірі ЛОДТРК (ТРК «Львів»).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ