Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я  |  Спорт

У Львові пробігли за правильний спосіб життя

У неділю, 23 вересня, у Львові відбувся забіг за правильний спосіб життя, який організували активісти Львівської обласної громадської організації «Борець» у межах фестивалю альтернативної думки «Завантаження», аби змусити громадськість задуматись над способом життя, який кожен з нас веде і зрозуміти, що жити без алкоголю, тютюну, наркотиків та інших видів залежностей – це правильний вибір, повідомили організатори.

Захід розпочався о 14 годині реєстрацією учасників біля Театру опери і балету імені С. Крушельницької. Бажання бігти за здоровий спосіб життя виявляла не тільки молодь, серед охочих зареєструватись був і 70-річний Орест Дубиняк, і наймолодша учасниця – 11-річна Галина Петрик. Акція мала також інтернаціональне забарвлення – вирішили підтримати захід і четверо туристів з Польщі, які проходячи повз юрбу молодих людей, що готувались до забігу, зацікавились дійством. Родзинкою була також участь у забігу гуртів «Файно», «Опіум», «Шосте чуття», «Навиворіт», «Хочу ЩЕ!» та скрипаля Олександра Божика.

Лідер львівського гурту «Файно», Ольга Корнійчук, розповідає, що отримала багато позитивних вражень від акції: «Приємно здивувало, що до акції приєднались і діти, і літні люди. Це говорить про те, що львів’яни свідомі того, щоб вести здоровий спосіб життя, а саме такі акції дозволяють краще над цим замислитись».

Участь в заході за відгуками додала позитивних емоцій, підвищила колективний дух та втомила ноги. Зокрема, гурт «Шосте чуття» після забігу ділиться враженнями: «Прийшовши на акцію, ми були приємно здивовані бачити як великих, так і маленьких учасників забігу. З задоволенням пробігли два кілометри запалені спільною метою і підтримкою один одного».

Для Олександра Божика два кілометри – звична справа кожного дня. «Ви знаєте, давно думав, чому в нашому місті немає такої славної традиції робити спільні забіги для популяризації здорового способу життя. Радий, що нарешті таке є, і щиро надіюсь, що буде постійно. Сам займаюсь спортом щодня, зокрема пробігаю мінімум 6 кілометрів. Дужесподобалась весела розминка перед забігом. Ніколи не міг подумати, що буду робити розминку в спортивному костюмі біля Оперного театру. Шквал емоцій, море задоволення!», - зазначає скрипаль.

Загалом до акції долучилось близько 100 осіб. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ