Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові протестували проти свавілля міліції

Сьогодні, 1 червня, у Львові, біля будівлі Головного управління МВСУ у Львівській області пройшла акція протеступроти свавільних дій працівників міліції.

У львівській акції протесту взяли участь близько 50 людей Схожі протести відбуваються сьогодні в 16 містах України.

«Сьогоднішня акція попереджувальна. Якщо за тиждень громадськість не отримає належної реакції на вимоги, ми будемо змушені перейти до більш радикальних акцій протесту. Це справа нашої честі», - зазначила координатор акції Ольга Сало.

Протестувальники зачитали свої вимоги. Зокрема вони просять міністра внутрішніх справ забезпечити об’єктивне розслідування вбивства Ігоря Індила та припинити тиск на свідків цієї історії, розслідувати правомірність затримання та утримання за гратами трьох кіровоградських хлопців і покарати міліціонерів-садистів. Також вимагають суворого дотримання міліцією Конституції та законів України, і недопущення перешкоджання проведенню мирних акцій протесту.

Також під час мітингувальники звернулись і до начальника головного управління МВС України у Львівській області Михайла Цимбалюка з проханням дати публічну оцінку останнім подіям, що пов’язані з українськими міліціонерами, запевнити громадськість, що на Львівщині таких прецедентів не буде, і пообіцяти, що міліція не перешкоджатиме проведенню в області мирних та законних акцій протесту.

Вимоги передали заступнику начальника головного управління МВС України у Львівській області Михайлу Дзюдзю. «У Львові таких прецедентів за участі міліціонерів немає і не буде. Ми передамо ваші вимоги начальнику, і він дасть свою оцінку», - зазначив Михайло Дзюдзь.

Додамо, що під час акції пройшла хвилина мовчання на спомин про вбитого Ігоря Індила, учасники запалили свічки біля фотографії хлопця.

Нагадаємо, 26 травня телеканал "1+1" повідомив, що в одному з гуртожитків Києва дільничний міліціонер забрав студента Київського професійно-педагогічного коледжу ім. Макаренка Ігоря Індила в районний відділ міліції Шевченківського району, а на ранок батькам запропонували забрати тіло хлопця з моргу. За словами студентів, "міліція тисне на студентів, аби підлітки заявили, нібито була бійка, і Ігор сідав до міліційної машини вже побитий з проломленою головою.

Фото - Михайло Дашкович

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ