Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Кримінал

У Львові відбулася незрозуміла провокація? Фото. Відео

Як стало відомо Гал-інфо, учора, 15 лютого, у Львові у "Спартаку" відбувся концерт рок-гурту "Тінь сонця". Під час концерту група молодиків у масках і нетверезому стані спробували прорватись на сцену. Начебто це були представники "Правого сктору". Охорона не дозволила їм цього зробити. Почалася словесна перепалка та штовханина, навіть дійшло до бійки. На місце події прибула міліція. Усіх учасників сутички забрали до Франківського райвідділу міліції для з'ясування обставин.

Під час сутички постраждали музиканти та гості концерту.

За повідомленням журналістів, нападники при собі ніби мали зброю - ніж та два травматичні пістолети. 

Коли правоохоронці затримали нападників, вони викликали підмогу. 

Зокрема, на Фейсбуці з'явилося повідомлення: "Увага всім! Щойно по рації повідомили, що 5 активістів Правого сектору (Львів) затримали і доставили у Франківський райвідділ міліції. Хто може - під'їжджайте туди!".

Чергова сутичка виникла під Франківським райвідділом міліції: була спроба звільнити затриманих. При цьому одні із присутніх біля райваідділу вимагали не звільняти, а інші навпаки - негайного звільнити учасників бійки.

На місце прибув начальник міліції Львова Сергій Зюбаненко. Конфлікт вдалося врегулювати мирно.

Як повідомив у коментарі Гал-інфо Сергій Зюбаненко, під райвідділом міліції перебувало близько 70 чоловік. Він запросив на перемовини ініціативну групу, щоб врегулювати ситуацію.

Як зазначив Сергій Зюбаненко, серед затриманих були майже всі неповнолітні, тому довелося запоросити їхніх батьків. 


Відео Роман Балук, ЗІК.

Він також додав, що згідно з поясненнями, бійка під час концерту сталась через те, що на адресу нападників начебто пролунали образи, а коли ті намагалися забрати мікрофон, сталася сутичка, у результаті чого і постраждали музиканти.

Журналіст Мар'яна П'єцух на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук написала, що за словами музикантів, невідомі хлопці просили пустити їх на сцену, щоб закликали людей вступати в "Правий сектор".

"Музикант відмовив. І ніякі це не були не тітушки. Та й у райвідділ за ними приїхав відомий активіст "Правого сектору", - написала журналіст.

Фото з dropbox.com.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ