Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбувся третій аніме-фестиваль шанувальників японської культури – Anicon-2011

Anicon-2011 – третій аніме-фестиваль відбувся у Львові 14-15 травня. На фестиваль шанувальників японської культури цьогоріч з’їхались учасники з усією України, зокрема команди з Києва, Кам’янця-Подільського, Вінниці та інших областей. Про це повідомили учасники фестивалю.

Фестиваль розпочався з косплей-шоу - сценки на мотиви японської культури або ж аніме та манги. Також відбулось дефіле соло-учасників, прозвучали вокальні виступи. Ведучі виступили в образах персонажів аніме «Paradise kiss” та “Gokinjo monogatari”.

Представлені сценки були не лише комедійними, але і драматичними, зокрема від команди Haatoki історичне аніме ‘Basilisk”. Оваціями зал зустрів виступ вже відомої в Україні косплей-команди «Fighting Dreamers”, а саме постановку за мотивами “Hetalia” у образах різних країн світу. На завершення шоу ведучі перевтілились у вампірів, злі та добрі сили і продемонстрували танець-сценку на пісню відомого японського виконавця Гакта.

Також тривали фотосесія учасників та гостей. Багато хто прийшів у японському традиційному вбранні чи косплеї. А наприкінці дійства відбулися спонтанні показові бої учасників клубу кендо, в яких міг взяти участь кожен охочий.

Другий день фестивалю складався з уже традиційної конференції з питань спільноти шанувальників японської культури в Україні. Ввечері відбувся концерт камерного оркестру «Cantabile”, який виконав саундтреки з фільмів, ігор та аніме.

Історія фестивалю розпочалась у 2009, коли він пройшов у вигляді конференції та концерту. У 2010 до програми додали косплей-шоу. Цьогоріч фестиваль відбувся у такому ж форматі, проте з набагато більшою кількістю учасників та гостей.

Довідка.

Косплей (від анг. costume play — «костюмована гра») — один з видів перформансу, який полягає у відображенні в режимі реального часу певних відомих персонажів чи ідей, за допомогою костюму та характерних аксесуарів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ