Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відкрилась виставка робіт Марії Приймаченко

1/3
Сьогодні у Львові відкрилася виставка робіт художниці Марії Приймаченко «Дивосвіт творчості Марії Приймаченко». 44 полотна представлені у виставковій залі Львівського музею етнографії і художнього промислу, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Виставка пробуде у Львові до 27 березня. Усі охочі можуть відвідати виставку щодня, окрім понеділка, з 11.00 до 17.00 год.

Твори, які виставлені в музеї, виконані на папері фарбами. Написала їх Марія Приймаченко в останні десятиліття життя.

Виставка вже експонувалась в Тернополі, Чернівцях та інших містах. Востаннє твори Марії Приймаченко виставлялись ще 2009 року.

«Ці праці – особливі, вони випромінюють тепло. Хочу, аби усі львів’яни відвідали цю виставку і взяли для себе частиночку тепла. Постаті, як Марія Приймаченко, не лише виховують цілі покоління, а й творять образ нашої держави на світовому рівні», - зазначив під час відкриття виставки міський голова Андрій Садовий.

Довідка:

Марія Приймаченко народилася 1 січня 1909 року у селі Болотня на Київщині. Після Чорнобильської катастрофи, село потрапило у 30-кіломертову зону відчуження. Попри те, останні дні свого життя відома художниця провела на Батьківщині. Померла 18 серпня 1997 року.

За участь у виставці народного мистецтва 1936 року Приймаченко нагороджують дипломом першого ступеня. З того часу її твори експонуються на виставках у Парижі, Варшаві, Софії, Монреалі, Празі. Народна художниця України, член Спілки художників України, лауреатка Державної премії України імені Тараса Шевченка створила велику серію картин про Чорнобильську трагедію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ