Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові відкрили Почесне консульство Болгарії

5 вересня у Львові урочисто відкрили почесне консульство Болгарії. Консульство розташувалось в будівлі на вул. Крушельницької, 2, що останні роки перебувало в аварійному стані. Будівлю відремонтували коштом уряду Болгарії.

Раніше консульства Болгарії були лише в Одесі та Запоріжжі, а також посольство в Києві. Відкрити дипломатичне представництво у Львові вирішили, аби зменшити навантаження на посольство. Впродовж цього року українці отримали декілька тисяч віз, що було значним навантаженням на працівників.

"В західному регіоні не багато болгар, однак ми вирішили відкрити Почесне консульство. Маю надію, що Львівщина, зокрема Львів, стануть побратимами з Плевенською областю Болгарії, та містом Плевен зокрема. Водночас у Болгарії зможуть дізнатись більше про Львів, а тут - більше про традиції та культуру Болгарії", - висловив своє сподівання Надзвичайний і Повноважний Посол Болгарії в Україні Красімір Мінчев.

Штат болгарського консульства складатиме лише п’ять працівників разом з почесним консулом. Однак вже тепер відомо, що завдяки появі Почесного консульства у Львові планують декілька природоохоронних та бізнес проектів.

"Ми розвиваємо свої стосунки в дуже складний період історії. Я переконаний, що Болгарія та інші країни Європейського союзу займатимуть жорстку, проукраїнську позицію", - зазначив міський голова на церемонії урочистого відкриття.

На церемонії відкриття Почесного консульства Болгарії у Львові був присутній батько Президента України Петра Порошенка Олексій Порошенко. 


Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ