Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові відкрився традиційний осінній салон «Високий замок»

У Львові відкрився чотирнадцятий осінній салон «Високий Замок», який триватиме до 5 грудня.

З понад 600 мистецьких робіт 306 митців виставком на чолі з головним художником Палацу мистецтв Орестом Скопом відібрав найкращі, які не лише відображають творчу вдачу окремо взятих художників, а й загальні тенденції і настрої у мистецтві та суспільстві за останній рік. Занурюватися у цей мистецький простір можна буде протягом місяця – до 5 грудня.

Осінній салон «Високий Замок» не обмежує митців, які хочуть взяти у ньому участь, у жанрах чи формах вираження. На виставці буде представлено майже всі жанри мистецтва: живопис, скульптура, графіка, кераміка, ткацтво... З кожним роком географія учасників салону розширюється. І хоча левова частка все ж залишається за львівськими, західноукраїнськими митцями, участь у виставці беруть автори з різних куточків України: Києва,  Одеси, Чернівців, Луцька, Запоріжжя, Хмельницького, Донецька, Криму та з-за кордону  -  Польщі, Голландії, Шотландії, Норвегії, Латвії, Азербайджану, Монако, Угорщини, США та Китаю.

«Цьогоріч вперше змінили формат салону, зробили деякі нововведення, – розповів кореспондентові голова виставкому Орест Скоп. – Окрім традиційного осіннього салону «Високий Замок», у його рамках відбудеться ще й виставка одного з метрів живопису та акція «Український плакат у Львові». Один із залів на другому поверсі Палацу мистецтв буде присвячений творчості Олекси Шатківського. Це дасть змогу багатьом побачити його прекрасні твори, а молоді – порівняти свою творчість із роботами визнаного метра. Акцію «Український плакат у Львові» проводимо не вперше, але вперше у рамках Осіннього салону. Також більше не «гратимемось» у конкурс, тобто не обиратимемо найкращу роботу салону і не вручатимемо премій. Щоб у таку гру грати, треба мати багато грошей. Не маємо змоги виплатити справді достойну премію – 50 чи 100 тис. грн. А з меншою сумою виникали проблеми, бо ми хотіли залишити найкращу роботу у Палаці мистецтв, а премія могла недотягувати до вартості твору. Через це деякі митці відмовлялися брати участь у салоні. Тепер такої перешкоди не буде. Роботи у Палаці ніхто не залишатиме, але і премій не буде. На закритті салону вручимо десять дипломів митцям, яких виділили, – і все. А кошти, які раніше йшли на премії, вкладемо у друк каталогів – їх цьогоріч буде два: «Осінній салон «Високий Замок» з великою статтею про Олексу Шатківського та «Український плакат у Львові».

ВЗ

Фото - Йосип Марухняк

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ