Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові вшанували пам'ять Героїв України

Сьогодні, 24 травня, у Львові вшанували Героїв України, які боролися за незалежність нашої держави. Керівництво області поклало квіти до могил воїнів УГА на Янівському та Личаківському кладовищах, вшанувало загиблих на Марсовому полі. Багатолюдний мітинг зібрався спершу біля пам’ятника провіднику ОУН Степану Бандері, а потім біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

Участь у заходах взяли голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник та заступник голови Львівської ОДА Ігор Держко. Як прокоментував журналістам Ігор Держко, голова ЛОДА просто зайнятий організацією форуму губернаторів, який незабаром відбудеться на Львівщині, тому і не прибув на урочистості. Водночас голова обласної ради Мирослав Сеник зауважив, що влада просто ігнорує тих людей, які віддали життя заради української держави.

Основне дійство розпочалося біля пам’ятника Степану Бандері, де зібралося близько чотирьох сотень людей. До представників обласної влади тут долучилася вже й міські чиновники та ветерани ОУН-УПА, політичні в’язні. Після покладання квітів провіднику ОУН та урочистих промов багатолюдна колона урочисто рушила в напрямку проспекту Свободи до пам’ятника Тарасові Шевченку.

На пр. Свободи відбувся парад членів молодіжної організації «Пласт», Конгресу українських націоналістів, учнів середніх шкіл Львова та ліцеїстів Львівського ліцею ім. Героїв Крут.

На площі перед пам’ятником Т.Шевченку зібралося більше шести сотень людей. «Жодна імперія не хотіла і не хоче, щоб ми пам’ятали імена наших героїв, нашу історію. Але хто забуває своїх героїв не матиме і майбутнього, тому ми повинні пам’ятати імена тих, хто протягом століть боровся та помер за становлення нашої держави», – сказав в своїй промові міський голова Львова Андрій Садовий. Своєю чергою голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник наголосив, що це імена не лише з двадцятого століття, а імена усіх героїв великої української історії.

Вшанували пам'ять Героїв і майбутні захисники української державності – ліцеїсти Львівського ліцею ім. героїв Крут. На завершення урочистостей на площі перед пам’ятником Шевченку за їх участі відбувся концерт стрілецьких пісень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ