Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові виготовили найдовшу в Україні дитячу книгу

1/2
Під час Свята читання 19 вересня, організованого журналом «Ангелятко», тисячі наймолодших відвідувачів протягом трьох годин власноруч виготовили найдовшу дитячу книгу – «Що я люблю найбільше в світі: Книга дитячих цінностей». Ініціатором і організатором рекорду став дитячий журнал «Ангелятко». У заході взяли участь 3620 дітей, довжина книги становить 42 м.

За встановленням рекорду стежила спеціально створена комісія, яка контролювала процес і фіксувала результати. Дані про досягнення одразу занесли до «Книги рекордів України» (офіційного представника «Книги рекордів Гінеса» в Україні).

Представники «Книги рекордів України» нагородили головного редактора журналу «Ангелятко» дипломом, що підтверджує встановлення рекорду. «Таким заходом ми намагаємося популяризувати серед дітей сімейні та національні цінності, а також саме читання: змалечку привчаючи дитину до книги, батьки закладають основи здорової майбутньої особистості. Дитяча література створює у людині світлий стрижень, який формує її світогляд, змушує вірити у добро і справедливість, допомагає проходити крізь усі життєві негаразди»,  – розповіла про мету заходу головний редактор журналу «Ангелятко» Олена Волосевич.

На святі також виступив спеціальний гість – найвідоміший казкар України Сашко Лірник. Нагадаємо, що Сашко Лірник (Олександр Власюк) нещодавно став лауреатом премії «Золота пір’їнка», яка визначила найулюбленіших дитячих авторів 2011 року. «Радий, що став очевидцем такого неймовірного дійства: тисячі щасливих дітей малюють свої мрії, радощі, побажання. Для мене як дитячого письменника – це справжній подарунок, який ще довго надихатиме на нові твори», – зазначив найвідоміший казкар.

«Книгу дитячих цінностей» редакція журналу «Ангелятко» передасть на зберігання до музею Форуму видавців.

Рекорд з виготовлення найдовшої дитячої книги може бути занесений до «Книги рекордів Гінеса», коли пройде перевірку на відповідність міжнародним стандартам з фіксації рекордів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ