Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

У Львові визначився переможець українського фіналу «Кубок націй Данон»

Сьогодні, 28 травня, у Львові на стадіоні «Арена-Львів» відбувся фінал Всеукраїнського турніру з футболу серед школярів «Кубок націй Данон», повідомив освітній портал Львівщини.

Футбольні баталії на «Арені-Львів» розпочалися о 10.00, коли на поле стадіону вийшли команди Івано-Франківської (ЗОШ с. Брошнів Рожнятівського району) та Львівської (ЗОШ № 73 м. Львів) областей. Протягом двох таймів, кожен із яких тривав по 15 хвилин, кращими стала команда господарів, яка з рахунком 2:0 перемогла та виборола бронзові медалі.

У матчі за перше місце та право представляти Україну у світовому фіналі в Бразилії змагалися команди ЗОШ № 141 м. Дніпропетровськ та ЗОШ № 29 м. Суми. Перший тайм зустрічі був напруженим та не виявив переможців. На останніх хвилинах другого тайму зустрічі школярі Дніпропетровщини двічі відзначилися та вибороли перемогу з загальним рахунком 2:0.

У турнірі, який спільно організували Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, компанія «Данон Україна» та Асоціація аматорського футболу України, було додатково визначено та нагороджено переможців у змаганнях з елементів техніки гри у футбол, зокрема:

за І місце у вправі жонглювання – Антона Калюжного (ЗОШ № 29 м. Суми);

за І місце в ударах на дальність – Максима Кучеренко (ЗОШ № 1 м. Кременчук);

за І місце в ударах на точність – Іллю Гордієнко (ЗОШ № 29 м. Суми);

за І загальнокомандне місце у змаганнях з елементів техніки гри у футбол – команду ЗОШ № 141 м. Дніпропетровськ.

Кращими гравцями змагань стали:

від Теофіпольського НВК Хмельницької області – Руслан Романюк;

від ЗОШ № 4 м. Каховка – Євген Андрощук;

від ЗОШ № 1 м. Кременчук – Данило Плахотніков;

від ЗОШ смт Брошнів-Осада – Назарій Косар;

від ЗОШ № 73 м. Львів – Юрій Тлумак;

від ЗОШ № 29 м. Суми – Антон Калюжний;

від ЗОШ № 141 м. Дніпропетровськ – Андрій Данцов.

По завершенні футбольних баталій нагороди учасникам вручили президент клубу «Шкіряний м’яч», легендарний тренер та футболіст Андрій Біба, перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко, начальник Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Анатолій Ігнатович, начальник управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації Юрій Майборода, голови федерацій футболу Львівської та Івано-Франківської областей Ярослав Грисьо та Тарас Клим тощо.

Зазначимо, що за перебігом футбольних баталій спостерігали понад 1 000 школярів міст та районів Львівщини, участь яких у заході спільно забезпечили департамент освіти і науки Львівської облдержадміністрації та Львівське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ