Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові зрубали 6 здорових дерев, аби встановити пам’ятник Вербицькому

1/3
На розі вулиць Вербицького-Бандери-Чупринки зрізали дев'ять дерев, лише три з яких були аварійними. На їх місці, відповідно до ухвали сесії Львівської міської ради, встановлять пам’ятник Михайлові Вербицькому. Про це в коментарі Гал-Інфо розповів Микола Захарків, начальник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації.

"Відповідно до рішення сесії міської ради, виділено кошти на капітальний ремонт скверу на розі Вербицького-Бандери-Чупринки. Нами визначено виконавця робіт та оформлено відповідні документи. Оскільки шість дерев знаходились на місці влаштування постаменту, мощення плитки та облаштування нових сходів, їх довелось зрізати", - розповів Микола Захарків.

Дозвільні документи на зрізання дерев були отримані в управлінні екології Львівської міської ради. "Дерева були здорові, однак їх вік не дозволяв пересадити їх в інше місце. Іще три дерева були зрізані раніше, адже були в аварійному стані. Також сквер очистили від самосіву", - зазначив Микола Захарків.

Він також зазначив, що дерева, котрі можна було пересадити, були перенесені ближче до території школи. Зокрема, пересади одну ялинку та великий кущ.

На місці зрізаних дерев планують облаштувати площу з гранітного каменю, встановити монумент з пам’ятником Михайлу Вербицькому та облаштувати сходи. Після проведення робіт в сквері облаштують вуличне освітлення.

Усі роботи з облаштування скверу планують завершити до середини червня.

Фото -Konstanty Czawaga

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ