Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У пам'ять Героїв Крут в місті Лева пройшов смолоскипний марш

Близько тисячі людей зі смолоскипами, вигукуючи націоналістичні гасла, пройшли нічним Львов в пам'ять про героїчний бій під Крутами.

Акція розпочалася від Площі Ринок, де молодь одночасно запалила сотні смолоскипів, аби рушити із ними проспектом Свободи та вул. Дорошенка до пам’ятника Степанові Бандері. По переду колони вони несли плакат «За мертвих, живих і ненароджених».

Дорогою учасники акції вигукували добре відомі усім гасла «Слава Україні – Героям слава», «Слава Нації – Смерть ворогам», «Наша земля – наші герої», та інші.

На завершення акції поряд пам’ятника Степана Бандери автономні націоналісти провели коротке віче. «Свободу не дають – свободу беруть», - заявили вони. Говорили багато про подвиг Героїв Крут та його значення у національно-визвольних змаганнях й про те, що історія може повторитися, тож варто про уроки історії добре пам’ятати.

«Сьогодні справжній день захисника Батьківщини. Саме сьогодні, а не 23 лютого, ми маємо його святкувати», - на завершення виступу сказав народний депутат України Юрій Михальчишин.

Як зазначив нардеп, ситуація сьогодні також є критичною: «Ми маємо Батьківщину, яку не поважають, церкву, в яку не ходять, Бога в якого не вірять, армію, яку завтра відправлять голими руками захищати Батьківщину. Крім нас нашу землю нікому захистити» - підсумував Юрій Михальчишин.

Як зауважили деякі перехожі, акцію в пам'ять про подвиг Героїв Крут варто було б проводити не біля пам’ятника Степанові Бандері, адже він не має стосунку до подвигу ліцеїстів на залізничній станції Крути.

Фото – Сергій Бобра

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ