Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Турківському районі пораненим військовим з АТО допомагатимуть паралімпійці

1/2
Вже з першого лютого Західний реабілітаційно-спортивний центр в с. Яворів Турківського району готовий приймати військових, поранених в зоні АТО. Про це повідомив Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов під час відкриття другої черги будівництва Центру, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

«Тут буде також відбуватись реабілітація воїнів АТО засобами спорту. Центр готовий приймати перших бійців і ветеранів із зони АТО», - зазначив Ігор Жданов.

Президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич також розповів, що воїни, які отримали інвалідність під час Антитерористичної операції, у середовищі паралімпійців та дефлімпійців зможуть розпочати нове життя. Зокрема, він повідомив, що Агенція НАТО, Мінмолодьспорт та Національний комітет спорту інвалідів України зараз працюють над впровадженням спільного проекту щодо реабілітації військових з АТО на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру.

«Нашою метою є показати, що воїн здатен багато досягти навіть після отримання важкої травми. Ця програма покликана повернути йому віру у життя», - наголосив В. Сушкевич.

Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич також додав, що розбудова Центру на Турківщині триватиме і у 2015 році планується будівництво реабілітаційно-спортивного корпусу з комплексом тренажерних залів, бальнеологічних та водно-відновлювальних приміщень; лижеролерної траси, критого переходу та пристадіонної споруди біатлонно-лижного комплексу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ